27 Ocak 2017 Cuma

BİR DEĞİŞİK ANİMASYON FİLMİ - KORALİN ve GİZLİ DÜNYA




Yaklaşık 8 yıl önce gitmiş olduğum bir kitapçıda raflarda kitaplara bakınırken bir tane kitap almıştım elime ve çok dikkatimi çekmişti.Nedendir bilmem ama kitap seçerken ilk kitabın kapağına bakarım sonrasında ise arka kapağındaki içerik ile ilgili yazıyı okumaya başlarım. Aslında anlatmak istediğim kitap değildi sizlere ama bu filmi kitabıyla tanımış oldum bende yani tanışma hikayemi anlatmak istedim.

Filmin adı Coraline, türkçe ismiyle Koralin ve Gizli Dünya. Beni bu filmde içine çeken en güzel şey eşsiz bir senaryosu oluşu ve hayal gücünüzün sınırlarını aşmasıyla fantastik bir dünyada kendinizi buluyor olmanız. 




Filmde Coraline adında bir kız vardır ve ailesini çok sevmektedir.Ancak anne ve babasının yoğun işlerinden dolayı suistimal edildiğini düşünür.Belli bir zaman sonra Coraline ve ailesi başka bir eve taşınırlar.Ve her şey bu eve taşınıp Coraline'ın evlerinin içerisinde gizli bir küçük kapıyı keşfetmesi ve merakına yenik düşüp o kapıyı açmasıyla gizli dünyanın başlangıcını yapmasıyla başlamış olur.



Ama beklenilen aksine Coraline hiç beklemediği şeylerle karşılaşır. Kendi anne ve babasına benzeyen hatta kendi evlerinin tıpatıp aynısı olan bir ortamda bulur kendini. Burada mutlu olacağını düşünen Coraline aslında bir kabusun içindedir. Kapıyı aralayıp içine girmiş olduğu yeni dünyadaki anne ve babasında farklı olan bir şey vardır o da gözlerinin olduğu yerlerde bulunan düğmeler. Sonra fark edince girmiş olduğu dünyada herkesin gözleri birer düğmeden oluşmakta.Ve burada geçireceği zamanlar bir o kadar ilginç ve merak uyandırıcı olacaktır🙊 





***İYİ SEYİRLER***

4 yorum:

  1. Güzel bir seye benziyor 😃 severim animasyonları.Anlatımında hoş olmuş

    YanıtlaSil
  2. izlicem listeye alcam da sen hoşgeldin yaaaa dönmüşsün ay dur demek ki yeni yılda dönmüşsün gelcem yine çok sevindim çok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduumm ^-^ Evett geri döndümm çok boş bıraktım blogumu T.T sizlerin güzel yazılarınızı da çook özlemişimm *-* :3

      Sil

 

BİRPEMBESEVER