25 Mart 2017 Cumartesi

KİKİ



Dün çok güzel bir film izledim. Listemde olanlardan bir tanesiydi,Kiki's Delivery Service.


Miyazaka'nin ellerinden çıkmış bir film. Hani diyorum ya Miyazaka'nin hayal gücünden istiyorum diye,işte bunu bu filminde de görmek,karakterin yerinde kendinizi hissetmeniz fazlasıyla mümkün.

Bu film de Kiki adında küçük bir cadı kız var. Cadı deyince,bir uçan süpürgeye de sahip Kiki'miz.  Aynı zamanda bir kedisi de var,zaman zaman onunla sohbet eden onu dinleyen bir kedi.



Kiki,cadılık eğitimini tamamlamak için başka bir yere gitmeyi ve burada hayatın getirdiği şartlarla kendisinin başa çıkması gerekecektir. 

Miyazaki'nin her filmi başlı başlına bir şaheser benim gözümde. Çünkü hepsi kendi bünyesinde bir mesaj barındırmakta. Kiki'de de aile bağları ve özgürlük,arkadaşlıklar üzerine değinilmiş. Demem o ki yaş farkını gözetmeden izleyin Miyazaki'nin filmlerini.



5 yorum:

  1. Bu tarz yapımları izlemeyi seven biri olsam da öncelik vermiyorum pek,aslında çok güzel yapımlar var.Bu da onlardan biri sanırım canım çekti okurken:))

    YanıtlaSil
  2. Hımmm bende severim aslinda ama kizimdan hic birseyi seyredemiyorum ki.Hep benimle ilgilen diyo yarim kaliyo hersey 😃 kiki de ne güzel isimmis 😃

    YanıtlaSil
  3. ayy en çok sevdiğim totoroooooo :) du bunu da izleyim sağol :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER