12 Nisan 2017 Çarşamba

DOSTLUK



Çook uzun bir ara vermiş gibi hissettim bir güncük blog yazamayınca.. Dün vizelerim bitti, kendimce iyi geçtiler ama bakalım sonuçlar neyi gösterecek.

Bu akşam biraz dostluktan konuşalım mı?

Düşündüm de bugün, çevremde, üniversite hayatım boyunca, çok yanlış kişilere zaman harcamışım. Dün bunu bir kez daha iyi bir şekilde anlamış ve tasdik etmiş oldum. Çevremde dostum diyebileceğim arkadaşlarım yok mesela. Ama eksikliğini de yaşamadım hiçbir zaman çok şükür. Hani bir önceki yazımda kız kardeşimden bahsetmiştim ya, en iyi dost kardeşten olur bence. 

Dostluğun tanımı günümüzde çeşitlendirilebilir halde bana göre. Ama çoğu yaşlı teyzeler amcalar ''nerde o eski günler'' derler ve konuşmaya başlarlar ya hani işte, nedense dostlukta  bana ''nerde o eski dostluklaar'' demeyi getiriyor aklıma. 

Dost, yüzüne gülüp arkandan konuşmamalı mesela. Sonra abartı davranış ve sözlerden uzak, mütevazi olmalı.  Nerede neyi nasıl konuşacağını bilmeli. 

Ama en güzeli de ne biliyor musun, az insan çokça huzur.

Huzur dolu akşamınız olsunn!! 



17 yorum:

  1. Kalpten kalbe yol varmış. Bugün dostluk yazısı günü sanırım.

    Her şey "bu benim sorunum değil" demeyi Amerikan dizilerinden öğrendikten sonra değişti. Başta dostluk tabii :)

    YanıtlaSil
  2. Tanımadıgın ınsanların kalbınde yolculuk yapmaya calısma kaybolursun mazallah

    YanıtlaSil
  3. Bende en ii dostum ablam demistim lise sondayken hocama.Anlamamisti halada anlamıyordur.6 kisilik cok samimi arkadaşlarim vardı Anck biri sigara icer biri gec eve döner vs derken baktım annem onlara uyarm diye korkuyor hatta bir kere ağladı iste o zaman amannn annemden dahami değerliler dedim bıraktm hepsini.Kısaca herkesten dost olmaz canm gerçekten hakkıyla olucaklarsa olsunlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyle gerçekten de. Benim de annem arkadaş seçerken çok dikkatli olmam gerektiği konusunda hep uyarırdı beni kardeşlerimi, büyüyor olsam da hala daha telkinlerde bulunur..

      Sil
  4. Az insan çokça huzur... Tam isabet :)

    YanıtlaSil
  5. Ben de dün kavga ettim Açelya ile.Ve haklısın neden gereksiz insanlar hayatımızın içinde olsun ki?! Az insan çok huzur!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kavgalar, tartışmalar istemesek de biz, oluyor işte.. Önemli olan bana göre insanın hatayı hep karşısındakinde aramaması ve onu suçlamaması, biraz da kendine dönüp öz eleştiri yapabilmesi..

      Sil
  6. Benden iyi bir dost ve sırdaş olur herzaman. İnsanlar dertlerini bana anlatır bende dinlerim. Benimde vizelerim bitti çok şükür seni tanımak isterim tatlım <3 Akıllı insanlar ile dostluk her zaman daha sağlıklıdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ne kadar kibarsınn, elbette bende isterim inşallah.. Ne güzel demişsin son cümlende.

      Sil
  7. daha önünde uzun yıllar var belli mi olur belki tam bir dostla karşılaşırsın..

    YanıtlaSil
  8. Var yaaa. Bu üniversite hayatı gerçekyten de böyle. 1. sınıfta kaynaş sarmaş dolaş.
    2.sınıf can ciğer kanka dost,kardeş
    3.sınıf arada görüşürsün ders çalışmak için falan..
    4.sınıfta sen saağğ ben selameett..
    Ben de çook yanlış kişilere zaman ayırmışım kahretsin ki. Hala kızıyorum kendime..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdığım yazıyı ne güzel özetlemişsin valla :) Ama şöyle düşünüyorum. Böyle insanlar hayatımıza girdikçe ders çıkartıp ileride aynı hataya düşmemeyi öğrenmiş oluyoruz, iyiye yoralım ^-^

      Sil
  9. geçmiş olsuuun bi de evet ya boşver geçmişi yaaa eski arkadaşları aman unut gitsiiin :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER