5 Nisan 2017 Çarşamba

İLK DERS İLK HEYECAN




Dün ilk dersimi lise öğrencilerime anlattım bir öğretmen adayı olarak. Kendimi daha heyecanlı beklerken aksine çok doğal ve rahattım. Beni izleyen staj arkadaşlarım söyledi bunları.

İki ders saatini bana vermişti ders öğretmeni. Bende hazırlanmış olduğum konuyu hem sohbet havası içerisinde hem de dersten kopmadan anlattım. Sonra bir baktım ki zaman hemencecik geçmiş. Dersin sonunda üzerinde durduğum konuların üstünden tekrar geçtik, birkaç tane de soru yönelttim ve bunları cevapladılar. 

En istediğim şey öğrencileri sıkmamak bunaltmamak ve anılarında güzel bir yer edinebilmek. Çünkü aynı yollardan bende geçtim. Kimi zaman bazı öğretmenlerimi gülümseyerek hatırladım kimilerini ise hatırlamak bile istemedim. İnşallah hatırlanınca gülümseten öğretmenlerden biri olurum bende.

Mutlu akşamlar! ^-^


10 yorum:

  1. Yaa ne kadr güzel bir duygudur bu.Ama evet skma onları.Bende skanlardan ziyade esprili ve yakınları severdimm.Ama fazlada serbeste gelmiyorlar :) gazan mübarek olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle ne çok serbest ne de çok samimi, ikisinin ortasını bulacağız artık zamanla yaşaya yaşaya, teşekkürler :D

      Sil
  2. Çok güzel bir his olmalı. Bazen keşke ben de öğretmen olsam diyorum ama farklı kollara yönelmiş bulundum. Şu eski tip sıkıcı öğretmenlerin sonu gelmeli. Güler yüzlü, tatlı ve anlayışlı öğretmenler yerlerini alsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok güzeldi.:) İnşallah bir gün dileğini gerçekleştirirsin,hiçbir şey için geç değil bence. O tip öğretmenler olmamalı bana göre de.

      Sil
  3. hangi bıranş öğretmen adayınız efenim :D

    YanıtlaSil
  4. O duyğunu çox gözəl anlayıram mən... Qısa sürəliyinə universitetdə müəllim olaraq çalışmışdım. O günlər, ilk tələbələrim heç vaxt unudulmaz. Sənə də işində uğurlar diləyirəm canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzeel :) Tatlı telaşlar ve deneyimler benim için de,çok teşekkür ederimm :)

      Sil
  5. ayyyyy seni tabiki de güzel hatırlıycaklar :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER