17 Mayıs 2017 Çarşamba

ARTIK SABRIM TÜKENDİ



Söylenecek söz o kadar çok ki hep sabrettim, bir gün biter bir gün bitecek diye. Ama şu dönem anlamış oldum neyin ne olduğunu daha iyi. Mezun olmaya adım adım yaklaştık derken, adamlar bizi mezun etmemek için uğraş veriyorlar resmen. Koca koca profların, yardımcı doçent dediğimiz kişilerin sorumsuzca son dakika bize verilen davranışlarının cezasını çekiyoruz şu günlerde.

Örnekler çok. Ben anlatırım da üşenmeden siz sabredebilir misiniz bilemiyorum. Çünkü ben sabredemiyorum artık. Tek sığınağım Allah. 

6-7 yıllık bir üniversite ama bölümümde eğitim sıfır. Hala yerine oturtulmamış çok şey var. Eğitimci denilen şahıslardan biri daha kendi ders notunu hazırlamadı şu 4 yıllık gördüğüm eğitim boyunca. Başka sitelerden başka kişilerin emeği denilecek ders notlarını sundu.
Bir başkası da kendi yazmış olduğu kitapları, vize ve finalden sorumlu tutmak kaydıyla zorla satın aldırttı bize kitaplarını. Bu etik midir sizce bir eğitim kurumunda?
Şu günlerde ise bitirme projesine takmış durumdalar. Bizden önceki mezunlar sadece teslim etmişler. Bölüm başkanı bizden teslim+sunum da istiyor. Çok titiz davranacakmış bu konuda. Sanki bana nasıl bitirme projesi hazırlanır bunu öğrettiler de çok mükemmel , şahane bir şey istiyorlar. Çoğu kişi bastırmış araştırma yaptığı bitirme projesini, son dakika haberlerle yok ingilizcesini de ekleyeceksiniz yok şunu da ekleyeceksiniz bunu da. Bu nasıl sorumsuzluktur ya! Gerçekten ama gerçekten okulun sorumsuzca tutumlarından bıktım, bıktık. 




10 yorum:

  1. Zor işler yaa akademik ortam enteresan tiplerle dolu maalesef =(
    şu kitap aldırma olayına çok gıcık olmuştum, bizde de vardı, kitabımı alırsan bir harf puan, şaka gibi cidden!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satılsın diye bize,öğrencilere, sattırılıyor ne yzaık ki... Seninde başına gelmiş bir durummuş. Şaka gibi ama gerçek işte..

      Sil
  2. Çokça karşılaştığımız bir durum bu anlattıkların. Genel olarak ülkemizin eğitim konusundaki zayıflığı yönetimden öğretmenlere kadar yansıyor. Umarım emeğinin karşılığını alarak adil bir şekilde mezun olursun.

    YanıtlaSil
  3. Ah ahhhh ben iki kez geçtim o yoldan ve o kadar iyi anlıyorum ki seni! Son dk golleri çok oluyor dediğin gibi. İnan sana tek diyebileceğim sabırlı ol!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabrım taşmıştı artık bugün. Her yeni gün, yeni şeyler çıkartıyorlar koca koca insanlar üstelik! Bitecek inşallah az kaldı..

      Sil
  4. Aynı şeyleri zamanında ben de yaşadım ne yazık ki :/ Umarım dönem uzamadan mezun olursun canım.

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER