26 Haziran 2017 Pazartesi

3 YAŞ SENDROMU




Bilindiği üzere artık Bursa'dayım. Eymen'de yanımda değmeyin keyfimize! Görmeyeli çok değişmiş Eymen. 3. yaş gününe az kalınca çoktan 3 yaş sendromuna girmiş bizim küçük oğlan. Nasıl mı? 3 yaş çocukları genellikle ben merkezcilik üzerine kurulu olan bir hayata, bakış açısına sahiptirler. Oyuncaklarını,yiyeceklerini paylaşmazlar. Sizinle paylaşması için de zorlamayın. Çünkü bu dönem geçici bir dönem onlar için. Piaget'in dediği gibi egosantrik dönemde oluyor 3 yaş çocukları.

Eymen'in de 3 yaşına az kaldı. Ama 3 yaşı beklemeden çoktan girmiş egosantrik döneme 😁. Şaka bir yana bu yaş grubu çocuklar oyunları çok severler. Onlarla birkaç mutfak eşyası ile birlikte oyunu dramalaştırarak onu eğlendirmeniz, kaliteli vakit geçirmeniz mümkün. Elbette eğitici oyuncaklarla,arabalarla ya da bebeklerle de oynasınlar. Ama gündelik yaşamımızda kullandığımız birkaç basit eşyayla onunla oyunlar kurgulayıp oynamanız,onun yaratıcı düşünmesine,ince-motor kaslarının gelişmesine,el ve göz koordinasyonunu güçlendirmesine ve daha birçok kazanım alanına yardımcı olabilirsiniz.

Mesela dün akşam biz mutfaktan küçük bir tas aldık,bir de tahta kaşık biraz da su. Sonra balkona çıktık. Balkondaki asma ağacının yapraklarını kopardı Eymen. Ve oturduk oyuncak köpeği Paşa için yemek yaptık. Hayali ocağımız bile oldu. Orada ısıttık yemeğimizi. Sonra yemeğin ısısını kontrol ettik. Keyif almış olacak ki aynı oyunu bugün de oynadık. Oyun onlar için her şey demek.


Musmutlu günler!


7 yorum:

  1. çok tatlııııı :) piaget piki :) eymeni öp benim içiiin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok hayran bırakıyor bu çocuklar bazen kendilerinii. Öpüldü bile ablasıı ^-^

      Sil
  2. Ah şu sendromlar surekli huy degistiyorlar, suan benimki hareket eden ses cikartan herseyden ilk kez gormus gibi korkuyor. ısıkların pervanesini calistiramiyoruz pisiyoruz evde 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep bir değişim içindeler ve bizim dünyamıza ayak uydurmaya çalışıyorlar.Çok zorlanıyorsunuzdur ama onun sevgisini görmek,ilginize karşılık vermesi zorlukları unutturuyordur eminim :)

      Sil
  3. Sendromlaaar
    Çocukların o zamanları çok tatlı oluyor ama yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Aysel, en güzel unutulmayan yaşlarıı. Hiç büyümeseler diyorsunn :)

      Sil
  4. Biz neler çekmedik ki? Asya resmen kök söktürdü. Her gün ne kavgalar ne kavgalar. Bloglara da o dönem alıştım. Şimdi siz de dahil pek çok blogger sık klallanılanlara ekle. Nasrettin Hocanın dediği gibi eşşekten düşeni eşşekten düşen anlar. Şurada da hocanın birisi yazmış. Göz atabilirsiniz. https://surup.net/anne-bebek/3-yas-sendromu/

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER