5 Haziran 2017 Pazartesi

BABY'S BREATH ÇİÇEĞİ




Çok sevdiğim bir çiçekten bahsetmek istedim. Aslında her çiçek güzeldir ama bu çiçeklerin bana çağrıştırdığı anlamdan ötürü apayrı seviyorum onları.

Türkçe karşılığıyla bebek nefesi anlamına gelen Baby's breath çiçeğini hemen hemen herkes görmüştür eminim. Genellikle çiçekçilerde, yapılan buketlerde güllerle birlikte konulan bir çiçek. Küçük beyaz çiçekler. Görüntü olarak çok narin, zarif ve kırılgan geliyor bana. Biraz dokununca hemen düşmekte zaten. Narin oluşu buradan geliyor sanırım. 

Böylesine zarif ve aynı zamanda naif olan bu çiçek kış aylarının bitimine yakın yetiştirilmekteymiş. Biraz da bahar ayının gelişini çağrıştırıyor bana. Sıklıkla beyaz rengiyle karşımıza çıksa da daha birçok rengi de mevcut bu çiçeğin. Pembesi,sarısı,mavisi... Gelin çiçeği, bahar yıldızı çiçeği olarak da bilinmekte.  Yeni,güzel şeylerin başlangıcını çağrıştıran bir çiçek. Zarif ve narin oluşuyla da dokunmaya kıyamıyorum bu çiçeklere.







15 yorum:

  1. Gerçekten ismini bilmediğimiz ne güzellikler var

    YanıtlaSil
  2. Ben de görüyorum hep de adını bilmiyordum :)

    YanıtlaSil
  3. Ben bunun adını Cipsofilya (Gypsophila) diye biliyordum! Ve en sevdiğim çiçek diyebilirim. Gerçekten çok narin ve zarif bir çiçek!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gypsophila da deniyormuş Nermin. Araştırdığımda birçok farklı ismiyle karşılaştım, artık hangisini kullanmak istersek onu söyleriz :)

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Eve Çiğdem. Bir bebeğin saflığını ve masumluğunu da çağrıştırıyor.

      Sil
  5. Ayy çok güzel ama yaa :)

    YanıtlaSil
  6. Aa ismini bilmiyomusum iyi oldu ögrendigim :) sagol canm benm

    YanıtlaSil
  7. bilmiyodum adını ne güzel isimmiş. ya sen ne güzel şeyler yazıyon yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel yorum bu böylee ^-^
      Teşekkür ederim keyifle okuyorsan ne mutlu bana :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER