24 Haziran 2017 Cumartesi

BİRAZ YILDIZLARDAN BİRAZ ALASKADAN




Bazen yıldızları seyretmeyi çok seviyorum. Belki kayan bir tanesine denk gelirim ve o ana şahit olurum. Çocukken de odamın balkonundan yıldızları seyrederdik. Kayan bir yıldız görünce içimizden dilek tutardık. Çocukluk işte 😇. Bugün sahurdan sonra gökyüzüne baktım uyumadan evvel. Bir yıldız diğerlerine göre daha çok parlak ve büyüktü. Acaba bir ismi var mıydı o yıldızın? İçimden bir teleskobum olmalıydı ve ben o yıldızı daha yakından görmeliydim diye geçirmedim değil. Yine de  bu parıltılı yıldızı uzaktan da görmek, onu izlemek güzeldi. 

Eğer bir fırsat olsaydı ve bu diyeceğim mümkün olsaydı, gezegenler arası keşif yapmak isterdim. Çocukluğumdan beri bir yanım hep bir maceraperest olmuştur. Öyle ki okuduğum kitaplarda ya da izlediğim filmlerde buna da dikkat ederim bazen. Gezi programlarını, Afrika ya da Alaska ile ilgili belgeselleri izlemeyi çok severim. Daha bugün Alaska'da yaşam ile ilgili bir program seyrettim. Alaska'da mülk sahibi olma izni yokmuş. Sadece 7 ailenin Alaska'nın çeşitli yerlerinde birer kulübeleri varmış. Onların mülklerinin olma sebebi ise eskilerden beri orada yaşayan yakınlarının günümüzdekilere miras bırakmış olmalarıymış. Orada geçirdikleri süre boyunca yaşamlarını ve Alaska'nın onlar için ne kadar önemli olduğunu yansıtan bir programdı. Maceraperest ve kış mevsimini seven biri olarak bana pek keyifli geldi bu program.

Bir de son bir şey; hayallerim arasında Everest'e çıkmakta var aslında. Ama olumsuz hava koşullarının getirdiği bir takım sağlık problemlerini görünce bir ara bu fikrimden uzaklaşmıştım. 



9 yorum:

  1. Hayal kurmak bile ulaşmak için bir yoldur. Hayalleri olan insanlar mutlaka bir gün ulaşabilir; gayret ettiğinde. :)
    Aslına bakılırsa hayallerimiz geleceğimiz demektir. :)

    YanıtlaSil
  2. Kış ayını ben de çol severim ama son zamanlarda o kadar çok yağmur yağdı ki güneş biraz bile açsa mutlu oluyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gizem,
      Kış mevsimini hep bir özlemle geçiriyorum içimden ben de. Evet bu yıl çok yağdı yağmur. Bu en çok bitkilere hayvanlara iyi oldu sanırım :)

      Sil
  3. Yıldızlara bakmayı ben de çok seviyorum. Kayan bir yıldıza denk gelmek insanı gerçekten mutlu ediyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de yıldızları da sayardım ben Nermin. Ama çok küçükken :)

      Sil
  4. işallah gidersin afrikaya. alaska ve everest bilemedim. bence bir de güney koreye git seeeen :)

    YanıtlaSil
  5. Everest hayali bende de var :)
    Yıldızlar harika ^_^

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER