7 Haziran 2017 Çarşamba

KOREDEN MEKTUP VAR



Kore'nin incisi Busan'dan mektup var. Hem de çok güzel yazılmış ve emek verilmiş bir mektup.

 Öncelikle mektubunun dışında kendi tasarımıyla bir kağıdın üzerine: kendinden,neler yaptığından ve nerede yaşadığından bahsetmiş. Busan'da yaşıyormuş ve bir blog sitesi varmış. Blogunda güzellikten, modadan,evcil hayvanından,seyahatlerinden bahsediyor. Bu arada bir kedisi var. Evcil hayvanının ismi de Momo. Onun resimlerini de göndermiş benim için :) Hobilerinden de bahsetmiş. Fotoğraf çekmeyi, resim çizmeyi, bileklik yapmayı seviyormuş. Hatta el yapımı bileklerini yapıp sattığı bir web sitesi de varmış. 

Mektubu ile birlikte çok cici bir kartpostal da göndermiş. Üstelik iki web sitesinin kartını da eklemiş mektubuna. Çok güzel hepsi.

Sizde benim gibi farklı ülkelerden insanlar tanımak istiyorsanız ve onların kültürlerini merak ediyorsanız bir mektup arkadaşı edinin kendinize. Yaşadığımız teknoloji çağında, bir kağıdın satırlarına yazılmış cümleler kıymetli ve değerli geliyor bana. Unutulmuş güzel şeyleri gün yüzüne çıkartmamız gerektiğini düşünüyorum.






12 yorum:

  1. Ne kadar özenli ve güzenli süslenmiş mektuplar çok güzel çok şirin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da çok şirin geldi bu mektup Gizem. ^-^
      Asya ülkelerindeki mektup arkadaşlarımın mektupları ve kartpostalları diğerlerine nazaran daha bi dikkat çekici oluyor bu yönde.

      Sil
  2. Mektuplaşmayla ilgili şeyleri zaten severek okuyorum ama mektup Koreden gelince daha bir ilgim arttı :D Cidden çok şekermiş, özenle yapılmış belli :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlgili olman ne kadar güzel. Aslında Kore'de mektuplaşmak daha yaygın bize göre. Bir de onlar böyle her şeylerinin sevimli şirin gözükmelerini seviyor ya mektuplara da ondan ayrı bir özen gösteriyorlar sanırım :)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Blogu bu;
      adele_park.blog.me , ama ben hiçbir şey anlamadım yazılanlardan,hepsi korece :)

      Sil
    2. Türkçeye çevrilmiş hali bile karışıkmış :) şimdi baktım :) ne varsa vafanimda var diyip noktayi koyayim 😁

      Sil
    3. Sesli güldüm :D Gerçekten de öyle vallahi :)

      Sil
  4. Bende postcrossinge abone oldum ama henüz bulunduğum yerde kartpostal bulma aşamasındayım:( İngilizcem yeterli değil o yüzden mektuba cesaret edemedim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel yapmışsın bi yerden başlamak gerek :) Zamanla gelişecek ingilizcen, kendimden biliyorum ^-^

      Mesajlaşma uygulamalı sitelerden kendine istediğin ülkelerden arkadaş edinip konuşarak da geliştirebilirsin ingilizceni.

      Sil

 

BİRPEMBESEVER