3 Haziran 2017 Cumartesi

MEKKE ve MEDİNE



Yaklaşık on bir yıl önce bu aylarda Umre'ye gitmek nasip olmuştu. Ailemle beraber gitmiştim. Gitme tarihimiz yaklaştıkça daha çok heyecan ve merak sarıyordu beni. Acaba nasıl bir yerdi? Kabe'yi gördüğümde ne hissedecektim,duygulanacak mıydım? Gerçekten de hava çok mu sıcaktı orada? Merak içindeyken ben tarihimiz yaklaşmış ve birde bakmıştım ki uçağın içerisinde Medine'ye doğru uçmaya başlamışız.

Sabah namazına doğru Medine'ye inişimiz gerçekleşmişti. Medine sıcak bir havayla karşıladı bizi. Kalacağımız yere varıp eşyalarımızı bıraktık. Otel odasındaki kalın siyah güneşlikler gözümün önünde canlandı şimdi. Sonrasında Mescidi Nebevi'ye doğru gitmek için ayrıldık kalacağımız yerden. Kutsal topraklardan Medine'de, ilk sabah namazımı kılmıştım. Çok büyüleyici gelmişti. Rüya gibiydi benim için. Bir sürü insan... Farklı milletlerden. Huşu içinde ibadet ediyorlardı. 

Mekke'de kaldığımız güne nazaran Medine'de daha az kalmıştık. Gitmiş olduğunuz turun belirlediği bir şey bu sanırım. Medine'deki son günümde Peygamberimizin kabrinin olduğu Ravza-i Mutahhara'yı ziyaret ettik. Tarifi olmayan benzersiz bir duyguydu benim için. Allah gitmek isteyen herkese nasip etsin inşallah.

Huzurlu ve güzel bir gün diliyorum.


12 yorum:

  1. Oralara doyulmuyor.. Hemen farklı bir aleme geçiş yapıyorsun, Medine'nin daha dingin ve sakin bir havası var. Mekke daha hareketli, sıcak tıpkı islamiyetin ilk zamanları gibi bu iki yer. Birinde mücadelenin diğerinde hicret edip nefeslenen sahabelerin nefesi var sanki. İnsan çok özlüyor ama ne zaman tekrar lebbetk sesi gelirse o zaman kavuşuluyor. Allah kabul etsin sizin de ziyaretinizi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel duygularınızı kelimelere döküp ifade etmişsiniz böyle.. Tekrar gidebilmek dileğiyle inşallah,sevgiler

      Sil
  2. Rabbim her Müslümana bunu bahşetsin.. Tekrar tekrar gitmeyi nasip etsin çok güzel bir anlatım olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum,Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah,sevgiler :)

      Sil
  3. Ne mutlu size.Allahım gitmek isteyen herkese nasip etsin inşallah.

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir anlatım olmuş daha fazla ayrıntı da olabilir, belki başka yazılara. Bu arada Blog Yorum Kardeşliği'nden geldim buraya.

    YanıtlaSil
  5. İnşallah bir gün ben de gidebilirim o kutsal topraklara.
    Orası gerçekten başka bir alem :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER