16 Temmuz 2017 Pazar

SENCE ?



İnsanların çevresinde dostum,arkadaşım diyeceği birileri olmuştur ya da vardır muhakkak. Şu yaşıma kadar birçok arkadaşım oldu. İlkokulda,ortaokulda,lisede,üniversitede. Annem küçüklüğümden beri arkadaşlarımı doğru seçmem konusunda telkinlerde bulunur. Kimileri geldi geçti kimilerini ise ben sildim hayatımdan.

Arkadaş seçiminin kişinin kendi hayatını etkileyeceğine çok inanırım ben. Ama şu an hayatıma bakınca çevremde dostum diyebileceğim kimse yok. Son bir senedir kendi kabuğuma çekildim. Arkadaş konusunda biraz şansız olabilir miyim bilmiyorum. Çocukluğumdan beri kimle bir yakınlık kursam, en yakın arkadaşımı buldum işte desem sonradan biri çıkıyor ve en yakın arkadaşım dediğim kişiyi benden alıyordu. İnanır mısınız bu üniversite hayatımda bile oldu. Sorunu kendimde aramadım hiçbir zaman. Şöyle düşünüyorum, demek ki benim kendime yakın gördüğüm kadar o kişiler beni kendine yakın görmemiş. Ya da hayatın meşguliyetine kapıldığınız bir zamanda niye mesaj atmıyorsun tarzında gelen ithamlar. Ben atamıyorsam sen at ama dimi? Hep bir beklenti ve dayatma içerisinde olmalarını da anlamıyorum. 

Üniversite hayatımın son döneminde bu samimiyetsiz kişileri hayatımdan çıkartarak kendime yeni bir sayfa açtım. İnsanlar bana dıştan bakınca çok yalnız takılan biriymişim gibi gözükse de aslında yalnız değildim. Elbette beni çıkarsızca seven, menfaat aramayan insanlarla bir sosyal hayatım oluyordu. Günümüzde çoğu insan ilişkilerinin arasında bu gibi duygular yok mu zaten? Al gülüm ver gülüm misali. Çıkarsızca sevmek sevilebilmek ne güzel bir nimet. Şu an en güzeli doğru anı beklemek. 
Güzel günler! :)



14 yorum:

  1. Daha nasıl olduğumu bile sormadan neden mesaj atmıyorsun diye hesap soran insanları hayatımdan hızlıca çıkarıyorum:) Madem o kadar seviyorsun, mesaj atmamamı umursuyorsun, o zaman bir sıkıntım mı var acaba diye düşünmen lazım değil mi? :)
    Yanımızdaki nadir bulunan iyi insanlara sıkı sıkı sarılalım o yüzden:)♡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel özetlemişsin aklımdaki cümleleri :) Evet yanımızda bizi çıkarsızca seven insanlara sıkı sıkı sarılmak en doğrusu,huzurlu akşamlar ^-^

      Sil
  2. Insanlar birilerinden bir sey beklemek yerine, bunlari kendileri uygulasa, kimse kimseye yanlis bir ithamda bulunmamis olur gibi. Canim universitede bu tarz seylerin olmasina sasirmiyorum. Universite donemimizdeki insanlar biraz daha menfaat icin arkadaslik kuruyorlarmis gibi geliyordu bana. Mezuniyetimden sonra hayatimda universiteden kalan iki bilemedin uc kisi var. :) hi bu arada insallah sana senin verdigin kadar cok deger veren bir dostun olur. :) Rabbim hep guzel insanlarla karsilastirsin seni. 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de öyleymiş. Şöyle ardıma bakıp üniversitede geçen 4 yılıma bakınca 1. yılımı tanıma ve alışma evresi olarak görüyorum. Sonrasında belli kişilerle yapılan dostluklar... Son senemde ise bu kişilerin gerçek yüzleriyle karşılaşmak. Çok şükür ki koskoca 4 yılım bunlardan ibaret değildi. Mutlu anılarım da oldu :)
      Amin Nerminciğim,teşekkür ederimm. 💕💕

      Sil
  3. Al benden de o kadar. Farklı çevrelere girip çıktıkça beni unutan arkadaşlarım oldu. Anlayacağın incele incele koptu o ipler. Ve açıkçası ben arkadaşlığa ihtiyaç gözüyle baktıklarını düşünüyorum çoğu kişinin. O yüzden de soğudum hepsinden. Yalnızlıktan da gayet memnunum. Mis gibi mis :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her insan da ayrı bir öykü bırakmış bu sanırım. Evet,yalnızlık çok güzel. Çevrende beş parmağı geçmeyecek kadar insan olacak. Seni çıkarsızca seven. Boşuna dememişler, az insan çokça huzur.
      Sevgiler Naz :)

      Sil
  4. Ben senin arkadaşın olurummm kiii :D Bana da olduğu için çok iyi anlıyorum seni canım hayat işte kimisine gülmüyor demek. Bende isterdim şöyle sağlam bir dostumun olmasını ve benden hiç kopmamasını

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa çok tatlısın Eliif *-* Tebessüm ettim yorumuna,teşekkür ederim güzel düşüncen için :)
      Belki o sağlam dostlar bekliyor olduğumuz doğru zamanlarda çıkar ortaya,belli mi olur. ^-^

      Sil
  5. "ver ki, alasın." "almadan vermek Allah'a mahsus" derler bizde. Adımı kendimiz atmalıyız ki, arkamdan gelen var mı diye bakalım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Menfaat ya da çıkar beklemeden elindekini paylaşabilmek konusunda bir sıkıntım yok çok şükür. :)
      Okul serüvenim boyunca kurduğum dostluklar vefasız çıktılar diyebilirim.

      Sil
  6. ayyyy boşver o kişileriiiii onlar akılsız demek kiiiii :)

    YanıtlaSil
  7. Aynı yurtta beraber kaldığım arkadaşlarım var hala görüşürüz.10 yıllık falan arkadaşız çok yakın.(kimi evli,mutlu çocuklu :) )
    Ama şu an yeni ortamlara girsem de hepsi geçici,anlık oluyor.
    Belki de aynı ortamda kalmanın(yatılı ortamlar farklı oluyor kimin ne olduğu daha çok ortaya çıkıyor) etkisi mi ,kader arkadaşı mı idik ondan mı bilmiyorum.:) Onlarla kurduğum samimiyeti şu an başkaları ile kuramıyorum.(güvenemiyorum)
    Arada vefasızlık yapsak ta birbirimizin kahrını çeken bir dostluğumuz var çok şükür.:) Kırk yılın hatrı misali :) Rabbim bozmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel senin için,maşallah dostluğunuza. Belki de aynı ortamda yaşayınca insan birbirini tanımak için daha çok fırsat veriyordur dediğin gibi. Benim tanıdıklarım ya vefasız ya samimiyetsiz çıktı. Şans diyorum. İyi yönünden bakıyorum. Daha çok tanıyorum böylelikle insanları. Yaklaşımım değişiyor ben büyüdükçe. Ben de bir gün bulurum gerçek dostumu belki,sevgiler :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER