29 Temmuz 2017 Cumartesi

YİNE YENİ YENİDEN BİR KARTPOSTAL



Posta kutum hiç boş kalır mı? Belki bazen kalır. Gelmesini beklediğim kartpostal ya da mektuplarımın kaybolmadan bana ulaşmasını diler dururum bu süreçte. Çünkü bazen kaybolabiliyor da. Bunu nasıl beceriyorlar bilmiyorum. Düzgün bir sisteme oturtulmadığından olabilir mi? Belki de. 

Benim bugün size göstermek istediğim kartpostala gelelimm. Yine yeni yeniden diyorum. Bu sefer ki adres Endonezya. Gelen kartpostaldaki resim, orayla ilgili küçük bir harita hali şeklinde. Arka yüzüne iki satır türkçe cümle yazmış. Ve geri kalan ingilizce. Gönderenin adı Ouza.



 Küçük bir kasaba olan Bogor'da yaşıyormuş. Yağmurlu bir şehir olduğunu da eklemiş.💧 Komodo Adası'ndan bahsetmiş. Ve çok eski kertenkeleler bu adada yaşıyormuş. Burayı özel kılmasının en önemli sebebi buymuş. Fakat Komodo Adası hakkında dikkat etmemiz gereken bir şey varmış. O da, kertenkeleler yemlerini öldürmek için onlara zararlı bir salgı salıyorlarmış. Eğer bir gün adayı ziyaret edersem bu konuda dikkatli olmamı söylemiş. Bunu merak edip internette biraz araştırma yapınca kertenkelelerin bildiğimiz minik kertenkele olmadığını anladım.😂 Bir de siz göz atın şu kertenkeleciklere. Ne dersiniz gitmeyi düşünür müydünüz? 😇




10 yorum:

  1. Ayy fotoyu görünce irkildim valla ama yine de gitmek isterim ekşın olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de macera severim ama bu kadarını kaldırır mıyım,pek bilmiyorum. :')

      Sil
  2. Hobilerim arasında kertenkele görmek varr :)

    YanıtlaSil
  3. Kartpostal falan derken yeni bir şey öğrendik.İlk defa duydum ve gördüm ama görmez olaydım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya böyle yeni yeni şeyler öğreniyorum ve burada sizlerle paylaşınca baya mutlu oluyorum. ^-^ Kertenkeleler baya iddialı!

      Sil

 

BİRPEMBESEVER