16 Ağustos 2017 Çarşamba

D VİTAMİNİ






Bugün yağmurlu bir sabaha merhaba dedi İstanbul. Kız kardeşimle saat 10.00'dan önce sağlık ocağına kan tahlili yaptırmaya gidecektik. Evden çıkmadan evvel biraz yağmurun dinmesini bekledik. Tam dindi dedik çıktık ve yağmurdan kaçarken doluya yakalandık. Yarı açık yarı kapalı bir telefon kulübesinin içinde yağmurun dinmesini bekledik. 

Bizim aile hekimimiz çok hızlı konuşur. Bazen bazı kelimelerini anlayamam ya da kaçırırım bu yüzden. İkinci kez sorduğumda kendimi kötü hissederim. Çok hızlı konuşan insanlar karşısında bütün konsantremi verip, alıcılarımı açıyorum. Ama yine de anlamadığım kelimeler oluyor hızlı konuştukları için. Kan tahlili yaptırmak istediğimizi söyledik ve ben d vitamini testi yapıp yapmadıklarını sordum. Doktor, yapıyoruz ama diyerek başladı hızlı cümleleri sıralamaya. Şu ana kadar kime yaptıysam d vitamini hep düşük çıktı. Sonunda kendime de yaptım bir d vitamini testi, benimki de düşük çıktı anlamadım gitti dedi. Sanırım millet olarak d vitaminimiz epey düşük. Sonuç olarak yaptıramadım d vitamini testini. Kan tahlillerimizin sonuçları yarın çıkacak. Bakacağız sonuçlara.

24 yorum:

  1. Güneşli ülkeyiz filan; ama D vitamini hakkındaki gerçek, gerçekten bu :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya öyleymişş. :/ Dikkat etmemiz gerekiyor ama D vitamini çokça önemlii.

      Sil
  2. Benim de aşırı düşük çıkmıştı ve çok yaygın bir şeymiş sanırım.Ama d vitamini çok önemli , depresyona bile yol açabiliyormuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yaptıracağım inşallah ama aşırı yüksek bir sonuç beklemiyorum. :') Depresyona sebep olacağını bilmiyordum bak.. Temkinli olmak gerek o halde.

      Sil
  3. Günde 15 dakika güneş ışığı D vitamini için yetermiş bir makalede okumuştum.Umarım tahlillerin sonuçları güzel çıkar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, ben de duymuştum bunu. Her gün fırsat bulsak da 15 dakikamızı ayırabilsek güzel olurdu sanırım. :) Teşekkür ederim inşallah iyi çıkarlar.

      Sil
  4. .) Ye iç keyfine bak yahu oyle de boylede o
    Olecez .))

    Ne demis şair yiyelim icelim kam alalim .))

    Bayanlar cok dikkat ediyor sanirim

    YanıtlaSil
  5. Vallahi benimde D vitaminim eksik çıktı :) Doktor iki tane sıvı tüp verdi haftada bir kez kullan dedi kullandım bende sonuç ne bilmiyorum :)

    YanıtlaSil
  6. Güneşe daha çok çıkmak lazım demekki :) çok tatlı bi blogunuz var, takipteyim ben de beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güneşlenmek faydalı.. Teşekkür ederim, size de uğrayacağım yakın zamanda. :)

      Sil
  7. o kadar konuştunuz da yaptıramadın mıııı :)

    YanıtlaSil
  8. Güneşe çıkamıyoruz ki sıcak deyip bayılıyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aralar öyle valla ya.. Özellikle öğleden sonra.. :(

      Sil
  9. Aynen ya milletce baya D vitaminimiz yerle bir ☺️

    YanıtlaSil
  10. Güneşten kacmayi terch edince caaanım vitmainden oluyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen yaa, ne yapalım ama sıcaklarda da çıkılmıyor ki bir yere.. :')

      Sil
  11. Aslında güneş alsa bile D vitamini eksik çıkan insanlarız çoğumuz. Bunun sebebi ise EMİLİM olmaması. Almaktan daha önemli belki de emilmesi vitaminin. Çünkü hiçbir işe yaramıyor kana karışmaz ise. Mesela et ile birlikte yoğurt yemek gibi. Etten alacağımız kalsiyumun emilimini kesermiş yoğurt. Araştırmak dikkat etmek lazım. Ve bence dahiliyeden test isteyin ve D vitamininizi mutlaka araştırın. Birçok hastalığın başıdır D vit eksikliği...

    YanıtlaSil
  12. Umarım tahliller iyi çıkar canım geçmiş olsun ..

    YanıtlaSil
  13. Özellikle bu sene birçok kişiden duydum D vitaminlerinin eksik olduğunu. Bende değil çünkü ben güneşi severim. Havanın sıcaklığına aldırmam, yürüyüş bile yapabilirim. Güneş tehlikeli diye diye insanları güneşe çıkmaktan korkuttular. 10-15 arası güneşe çıkmayın diyor ya uzmanlar, D vitamini alabilmek için asıl o saatlerde çıkmak lazımmış. Çok değil 15-20 dk yeterli. Canan Karatay'ın bu konudaki yorumlarını araştırabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki güneşten korkar olduk.. Canan Karatay'ın günlük olarak almamız gereken d vitaminini güneşle sadece 10 15 dk ile alabileceğimizi biliyordum. Yine de ilginiz için teşekkür ederim. :)

      Sil
  14. MUITO BONITO SEU BLOG UM ÓTIMO DIA !!!

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER