12 Ağustos 2017 Cumartesi

HACI ŞERİF İRMİK HELVACISI


İstanbul'a yolunuz düşerse uğrayacağınız yerlerden biri de muhakkak Eminönü olsun. Pasta malzemelerinden, çeyizlik ürünlerine, kıyafetlere, turistik-hediyelik eşyalara ve daha fazlasını bu civarlarda bulmanız mümkün oluyor.  Ama bir gününüzü ayırmanızı tavsiye ederim.


Aslında bugün gittiğim bir yerden bahsetmek istedim. Birçok şubeleri olan Hacı Şerif'in bir şubesi de Eminönün'deymiş. Hacı Şerif, dondurmalı irmiğiyle nam salmış bir mekan. İrmik helvasını da pek severimm. Ben de merak ettim ve yollara düştüm. Sadece yaz aylarında değil kış aylarında da irmiği dondurmayla birlikte sunuyorlamış. Dondurmalı irmiği koydukları üç farklı boyutta kapları mevcuttu. En küçüğünden itibaren sırayla 5-7-10 TL idiler. Yaz aylarında dondurmayı daha çok koydukları kanaatine vardım. Kış aylarında ise irmiği daha çok koyuyorlarmış. Ben çok şekerli buldum buranın dondurmalı irmiğini. Hem dondurma hem de irmiğe çok şeker katılmıştı. Gün boyu bol bol su içme ihtiyacı hissettim. Su içsem de bir türlü susuzluk hissi dinmedi. Bir daha gider miyim? Pek sanmıyorum. 

10 yorum:

  1. Eminönü'nde dikkatimi çekti mi diye düşünüyorum ama hatırlayamıyorum. Zaten irmik helvasını orta derece severim. Buraya uğramayayım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok işlek bir sokak üzerindeymiş. Gidip görünce anladım ben de. :)

      Sil
  2. Bende bir süre önce Denizli de gitme fırsatı buldum :) Zaten ilk olarak Denizli de kurulmuş bir marka olduğu için orada her yerde şubesini görmek mümkün :) Ben seviyorum ama helvalı dondurmasını. Özellikle helvanın sıcak olması, dondurmayla iyi gidiyor. En küçük boyu yeterli bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa öyle miymiş. Öğrenmiş oldum ben de. :)
      Ya yediğim de bize acayip şekerli geldi irmiği ve dondurması. Acaba şubeden şubeye değişiyor mudur? -,-
      En küçük boy denedik biz de, evet yeterli oluyor.

      Sil
  3. Aynenn aşırı şekerliii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim gibi düşünen kimse çıkmayınca acaba bana mı öyle denk geldi ya da ben mi öyle düşündüm diye geçiriyordum içimden. :')

      Sil
  4. Ben de tatmıştım ama çok beğenmedim. İrmik helvası çok güzel bir tatlı ama işin ehli sabırla yapacak. Sanırım işin içine hız girince lezzetten gitmiş biraz. Hafız Mustafa'yı tavsiye ederim, profitrol ya da envai çeşit sütlü tatlı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de pek sevemedim daha da gitmem bu yüzden. Hafız Mustafa'ya gitmiştim ama irmik ve profiterol denememiştim. Tavsiyen için teşekkürler,deneyeceğim en yakın zamanda. :)

      Sil
  5. hatırlamadım du gidince bakayım. bi de karaköyde var çok ünlü bir irmik tatlıcısı ama adını unuttum he :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karaköy'dekini bilmiyoruum. Ama çok çok denemeni de tavsiye etmem bu irmikçiyi aşırı şekerli buldum ben. :')

      Sil

 

BİRPEMBESEVER