15 Ağustos 2017 Salı

MİNİATÜRK MÜZESİ



Miniatürk, İstanbul'u ziyarette bulunanların kesinlikle gitmesi gereken bir yer. Ülkemizde yer alan illerde bulunan birçok eserlerin minyatürleri bu alanda bizler için bir araya getirilmiş. Minyatür eserleri gördükçe oraya gitmiş kadar olamasak da bizlere o hissi az da olsa yaşatmışlar bu alanda. Batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine kadar farklı farklı eserleri bir arada toplamışlar. Gezmekten çok keyif aldığım yerlerden biri burası. Ayrıca müzenin içerisinde hediyelik eşya dükkanları, Kristal Müze, Kurtuluş Savaşı'nı temsil eden minyatür maketler ve Atatürk Köşesi var. Giriş ücretleri de diğer müzelere göre daha makul fiyatlarda. Tam bilet fiyatları 7,5 TL, öğrenci iseniz sadece 3 TL. Şimdi, benim objektifime takılan resimleri sizlerle paylaşacağım. Keyifli okumalar! :)



Kız Kulesi, 1719'da Nevşehirli İbrahim Paşa tarafından İstanbul'da Marmara Denizi'nin üzerine yaptırılan taş kuledir. Tarih boyunca Kız Kulesi hakkında çeşitli rivayetler ve hikayeler dönüp durmaktadır. Bir gün bu konuya ayrı değinmek istiyorum. :)



Gitmeyi en çok istediğim yerlerden biri. Nevşehir'de bulunan Peri Bacaları. Eşine ender rastlanan Nevşehir'deki doğal oluşum, dünyada Kapadokya, Türkiye'de ise görüntüsünden ötürü Peribacaları adıyla anılır. İçleri Bizans döneminde Roma işkencelerinden kaçan Hristiyan papazları tarafından oyularak birkaç katlı kilise ve manastır haline getirilmiştir.



Çırağan Sarayı, 1872 yılında Sultan Abdulaziz tarafından yaptırılıyor. Bugün İstanbul'un en önemli otelleri arasında yer almakta.



Galata Kulesi, gittiğim yerlerden biri. Bununla ilgili burada yazı paylaşmıştım. 1348 yılına ait bir kule. 16 katlı, yüksekliği ise 62 metre. Kuleye çıkışta tabi ki asansörle sağlanıyor. Çıktığınızda sizi İstanbul manzarası karşılıyor. Görülmeye değer.



Sultan Ahmet Meydanı'nda yer alan çeşmenin adı, Üçüncü Ahmet Çeşmesi. Sadrazam Damat Ali Paşa tarafından  yaptırılıyor. Ayrıca bu eser Lale Devri'ni yansıtan eserlerden bir tanesi. Topkapı Sarayı'na girmeden evvel görebilirsiniz.








9 yorum:

  1. gitmemiştim gideyim. sen ne güzel geziyon yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gitmelisin evett! ^-^
      Ya bu ay öyle olacak, birazcık gezeceğim. :)

      Sil
  2. Bayıldım buraya ve gezilecek yerler listeme ekledim bile :) Çok şeker. Küçük şeylere bayılırım ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gezmesi kolay ve anlaşılır bir müze. Gitmeni tavsiye ederim.^-^

      Sil
  3. İstanbul'a gelebilsem gezilecek çok yer amma amma amma gelemiedim işte. Burayı da not aldım. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah gelip gezme fırsatın olur buraları bolca hem de, rica edeerim :)

      Sil
  4. Ne hos bir yere benziyor..

    Özellikle tarih kokmasi beni celb etti..

    YanıtlaSil
  5. İllər öncə Türkiyəyə ilk gəlişimizdə bir çox yerlə yanaşı Miniatürkü də gəzmişdik. Yazınız məni ötən gözəl günlərə götürdü. P zaman çox bəyənmişdik buranı.Bir anda bütün Türkiyəni gəzib dolaşırmış kimi olur insan :) Çox gözəl muzeydir. Paylaşım üçün təşəkkürlər.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel anılarınızı anımsattığım için mutlu oldum. :)
      Bütün Türkiye ayaklarımızın altına serilmiş cümleniz tamamlayıcı olmuş miniatürkü. Rica ediyorum. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER