10 Ağustos 2017 Perşembe

POSTCROSSINGE NASIL BAŞLANIR ?





Farklı ülkelerden ve şehirlerden kartpostallaştığımı bilmeyeniniz yoktur. 😊Kartpostal yazılarımı beğenmeniz ve severek okumanız beni bu yazıları yazmamda daha da teşvik ettirici oluyor. Bugün sizler için kartpostalaşmaya nasıl başlayacağınız hakkında bir yazı yazmak  istedim.



Kartpostallaşmaya başlamamız için ilk olarak birkaç çeşit kartpostal edinmemiz gerekiyor. Farklı çeşitlerde kartpostalları turistik mekanların yakınında bulunan hediyelik eşya satan dükkanlarda bulabilirsiniz. İstanbul'da yaşadığım için buradan örnekler vereyim. Eminönü, turistlerin bolca olduğu bir yer. Bu yüzden ara sokaklarda turistik eşyalar satan küçük dükkanlara rastlarsınız. Buralarda çeşit çeşit kartpostallar bulunuyor. Ama size hem ucuz hem de çok çeşitli bir yer daha önerebilirim. Sirkeci taraflarında iki katlı bir kartpostalcı var ve tanesi 25 krş. Buralardan kartpostalınızı temin edebilirsiniz.

                                          
Kartpostallarınızı aldıysanız gelin ikinci adıma bakalım. Ben kartpostallaştığım kişileri hep İnstagram üzerinden buluyordum. Bunu da arama kısmından #postcardswap ya da #postcardsswap şeklinde aratarak çıkan görsellerden beğendiğim bir kartpostal olursa altına yorum bırakıyordum. Öncelikle bu yazdığımız hashtaglerin türkçe karşılığı kartpostal takası demek oluyor. Bu şekilde aratmış olduğunuzda sizler gibi kartpostallaşmak isteyen dünyanın çeşitli yerlerinden insanlarla karşılaşmış oluyorsunuz. Beğendiğiniz bir kartpostal oldu diyelim. Yapmanız gereken kartpostalın olduğu görselin altına     ''May I swap?'' yazarak yorum bırakmanız. Takas yapmak istediğinizi de karşı tarafa söylemiş oldunuz. Geri kalan  konuşmalar DM yoluyla devam edebilir. Karşı taraf elinizdeki mevcut kartpostalları görüp beğenirse bunu dile getirir ve sonrasında ise karşılıklı olarak adreslerinizi isteyeceksiniz. İngilizce kısmında sorun yaşarım ben diyorsanız size google translate kullanmanızı tavsiye ederim. 


Önereceğim bir kartpostallaşma sitesi daha var sizler için. Bu siteyi araştırdım. Kullanması kolay,rahat ve anlaşılır geldi.  Öncelikle buraya tıklayarak siteye kayıt olun. Bilgilerinizi eksiksiz ve doğru girmelisiniz. Çünkü kartpostal takası yapacağınız kişiler profilinizdeki mevcut bilgileri esas alacaklardır. Bu siteyi kullanırken de bilmediğiniz herhangi bir ingilizce kelime olursa translate yardımıyla üstesinden gelebilirsiniz. Ya da bana mail yoluyla kartpostallaşma konusunda aklınıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz, yardımcı olurum.😊


Kartpostallaşmaya nasıl başlayacağınızı anlattım. Kartpostal nasıl yazılır ve gönderilir hakkında da yakın zamanda bir yazı daha paylaşmak istiyorum. Belki sizler için bir kartpostal yazıp, süslerim ve bunu adım adım görselleyip anlatırım. Keyifle okumanız dileklerimle,sevgiler!



6 yorum:

  1. hımm önemli yazı bu, ilgilenenlere lazım olur :)

    YanıtlaSil
  2. Kartpostallaştıklarınla arkadaşlık kurmuyor musun? Ben arkadaşlarınla birbirinize gönderiyorsunuz sanmıştım :D Yine de çok güzel bir etkinlik, denemeliyim belki de :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genellikle mektup arkadaşlarımla uzun süreli dostluklarım oluyor. Kartpostallaştıklarım bir ya da bazılarıyla iki kere olduğunu söyleyebilirim.:)
      Kesinliklee,bir kez de olsa denemelisin!

      Sil
  3. Harikaymış. Buna benzer bir kolleksiyonu arkadaşım yapıyordu. Dünyanın bir çok şehrinden kartpostalları vardı. Oldukça güzel bir hobi. Eğer Polonya'dan bir kartpostal isterseniz sizin için atabilirim. Yılbaşına yakın çok güzel kartpostallar oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika! Bu teklife hayır demem doğrusu. :) Çok güzel olur. Polonya'dan kartpostal almamıştım hiç. Benim için de bir ilk olmuş olur hem. :) Güzel teklifiniz için teşekkür ederim. Ben de bir kartpostal göndermek isterim size. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER