10 Aralık 2017 Pazar

A SILENT VOICE




Dilsiz bir kızla ona zorbalık yapan bir genç çocuğun hikayesini konu alan bir film.
Ishida Shouya ve bu kız çocukken aynı sınıfta eğitim görmektedirler. Bir gün Nismihiya, kaynaştırma öğrencisi olarak bu sınıfa öğrenci olarak gelir. Yalnız, Shouya'dan göreceği baskı ve kötü davranışlardan da habersizdir. 

Nismihiya bir defter yardımıyla arkadaşlarıyla iletişim kurmak ister. Ama arkadaşları onu anlayıp empati kurmak yerine daha da dışlarlar. Tüm bunlara rağmen Nismihiya, sınıf arkadaşlarının hepsini sever ve iletişim kurmaya çalışır. Bu kötü muameleleri başlatan Shouya bunlara sebep olmuştur.



Nismihiya, bu sebeple okulunu değiştirir. Aradan yıllar geçer ve karakterler büyür. Shouya'nın aklının bir köşesinde zorbalıklarına maruz kalan Nismihiya hep vardır. Vicdanı rahat değildir. Üstelik şimdiki sınıf arkadaşları onu dışlamaktadır. Nismihiya'nın nasıl hissettiğini ve ne kadar üzüldüğünü şimdi daha iyi anlamıştır. Bu yüzden Shouya, onun izini sürer ve onu bulur.

Nismihiya ve Shouya eskisi gibi olmayan güzel bir arkadaşlığın temelini atacaklardır. Shouya, Nismihiya'yı düşündüğü süreçte işaret dilini bile öğrenir. Nismihiya ve Shouya'nın hikayesini göreceksiniz.



17 yorum:

  1. İnanırmısın hiç daha böle çizgi bişi ilemedim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama izler çok güzell.☺️ Hatta,Hayao Miyazaki’nin filmlerinden başlaa.😊

      Sil
  2. Konusu güzelmiş. Çizimler de çok güzele benziyor. İzleme listeme ekledim. Teşekkürler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çizimler, ses efektleri çok yerli yerindeydi. Tavsiye ederim.😊

      Sil
  3. Çizimleri çok hoşmuş tam benim sevdiğim türde. Konusu da çok ilgi çekici, büyük ihtimalle ağlatır beni ama izleme listeme aldım. Teşekkürler, bu aralar animelere öyle küstüm ki araştırmaya çıkmıyordum. Size denk geldiğim iyi oldu, takibe aldım:)
    Teşekkür ederim bu güzel paylaşım için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu ana kadar izlediğim animelerden farklıydı konusu itibariyle. Aslında ağlatacak bir film değildi yani en azından beni ağlatmadı.☺️ Dilerim beğenirsin sen de bu filmi.
      Ben teşekkür ederim bu güzel yorum için ve ziyaretin için.🌸

      Sil
  4. Ya tam kış günü izleyip ısınmalık gibi :)) Not alıyorum, en kısa sürede izlemek istiyorum çok şirin gözüküyor çizimler falan :)) Teşekkürler paylaştığın için :>

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çizimler, müzikler, doğa sesleri çok iyi yansıtılmıştı filmde. Evet evett, al kahveni izle bu filmi. :)

      Sil
  5. Konusu çok hoşuma gitti ya. Güxel anlatmışsınız. İşi gücü bırakıp bu animeye başlayasım geldi. :)

    YanıtlaSil
  6. çok merak ettim bende izlemeliyim :) teşekkürler paylaşım için

    YanıtlaSil
  7. Konusu çok tatlıymış gerçekten, listeme alayım:) ben de violet evergarden isimli bir seriye başladım, bakalım nasıl olacak, sevgiler:)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER