19 Aralık 2017 Salı

KİMİ NO NA WA | YOUR NAME




Your Name, diğer adıyla Kimi No Na Wa dünya çapında en çok izlenen Japon animesi olma hakkını elden etmiş. Filmi izledikten sonra gerek konusu gerek ses efektleri ve görüntü kalitesiyle bunu fazlasıyla hak ettiğini söylemek mümkün.

Yazan ve yöneten Makoto Shinkai. Ben studio ghibli dışında ilk kez duyuyorum bu ismi. Your Name filmi ile karşılaşmış oldum ve çok çok beğendim. Önceki filmlerine de göz atacağım muhakkak.

Filme bir sürü övgüler yağdırmak istiyorum çünkü etkisinden hala çıkamadım. Film türü itibariyle fantastik ve dram ağırlıklı. Mitsuha adındaki lise öğrencisi,kız kardeşi ve büyük annesiyle dağlarla çevrili kırsal bir kasabada yaşamaktadır. Aynı zamanda babası bu kasabanın valisidir. 



Mitsuha, iyi bir kişiliğe sahip olsa da içten içe bu kırsal kasabada yaşam sürdüğü için şikayetçidir. Küçük yaşta annesini kaybeden Mitsuha, babasıyla da yakın bir ilişkisi yoktur. Geleneklerine sahip çıkan ve onları sürdürme niyetinde olan büyük annesinin yanında kız kardeşiyle kalıyordur. Mitsuha'nın hayali gelişmiş şehir Tokyo'yu görmek ve gezmektir. Mitsuha uzun bir süredir ilginç rüyalar görmeye başlar. Rüyalarında Tokyolu bir genç çocuğun yaşamını adeta kendi onun yerine yaşıyormuşcasına görmektedir. Uyandığında ise hep gözlerinden yaşlar akıyorken bulur kendini. 


Taki ise Tokya'da yaşayan liseli bir genç çocuktur. Resim yapmaktan ve arkadaşlarıyla zaman geçirmekten hoşlanır. Bazı günlerde de bir İtalyan restoranında yarı zamanlı çalışandır. Taki'de Mitsuha gibi garip rüyalar görür. Aslında Taki ve Mitsuha rüyalarında yer değiştirirler ve uyandıklarında birbirlerinin hayatlarını yaşarlar. Bu bazı günler sürse de Taki ve Mitsuha bu olayları sadece bir rüya sanacaklardır. Ta ki bir gün gerçek olduğunu fark edene kadar. Bu rüyalar sayesinde aralarında bilinmeyen bir bağ oluşacaktır ve iki genç birbirlerini aramaya koyulacaktır.



Film üzerine konuşulacak o kadar çook şey var ki... Ama sözün özü bu filmi gidin izleyin derim. Ayırdığınız vakte değiyor.


17 yorum:

  1. Çok güzeldi be,sende çok güzel anlatmışsın:)

    YanıtlaSil
  2. IMDB'nin en iyi 250 filminden biri olunca dikkatimi çekmişti. İzleme listemdeydi şimdi daha çok merak ettim. İzleyeceğim. Teşekkürler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlenmesi gereken bir film gerçekten de.Tekrar izleyesim geldi şu anda.☺️

      Sil
  3. İzlerken rüyadaymış gibi hissettiriyordu mükemmeldi.

    YanıtlaSil
  4. Merak ettim. Mutlaka izleyeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayırdığınız vakte değiyor. İyi seyirler şimdidenn.😊

      Sil
  5. Your Name fantastik güzel bir filmdi. Görüntüleri bende sevdim. Yönetmenin Kelimelerin Bahçesi filmini izlemiştim daha önce.
    Yönetmenin her iki filminde de şiir gibi görüntüler var. Adamlar işi biliyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adamlar işi gerçekten biliyorlar. Ses, görüntü, müzikler hep mi harika olurlar. Sizin dediğiniz filmi izleyeceğim ben de, teşekkürler.😊

      Sil
  6. İzleyim izleyim deyip de bir türlü izleyemediklerimden. Görünce aklıma geldi yine. Bu sefer izleyeceğim~

    YanıtlaSil
  7. Hemen bende izlemeliyim :)) teşwkkürlee canım

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER