9 Ocak 2018 Salı

BOZACIIII




Kışın vazgeçilmezlerinden biri de boza. 
Bozayla ilgili bazı anılarımı anlatacağım sana. Çocukken Bursa'da anneanne dede ziyareti yaptığımız bir zamanda her akşam sokaktan bozacı geçerdi. Yine kış mevsimlerinden biriydi zannımca. 

 Bazı akşamlar sokaktan bozacı geçerdi o gür sesi ile. Biz de inerdik aşağıya boza almak için. Sonra hep beraber otururduk bir odada boza yemek için. Aklıma nasıl yer edinmişse bu anı. Bozayla tarçın ya da leblebi iyi gidiyor. Ama ben sade boza tercih edenlerdenim.

Geçen yıldan beri oturduğumuz mahallede kışla birlikle bozacılar geçer oldu. Geçerken de ''boozaaa bozacıııı'' diye bağırmayı da ihmal etmiyorlar tabii ki. 
Eskilerde kalan unutulmuş güzel şeylerin tekrar gün yüzüne çıkması ne güzel.

10 yorum:

  1. Evet nostaljik bir durum😊Çocukluğumun kış geceleri bu sesi dinlemekle geçti diyebilirim..Tadı pek bana göre olmasa da , bozacı sesi duymak hep kulağıma hoş gelmiştir..

    YanıtlaSil
  2. heeey ne güzel yazı ya diyom bak sen hep çocukuluğunu dedenleri filan anlaaat çokzel anlatıyon çünküüüü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel yorumun çook mutlu etti benii. 🙈💖💖💖

      Sil
  3. evvetttt :)) bizim burdan da geçiyorrr :)) bir bağırıyor taa iki sokak öteden sesi geliyor :) bende sade severim :) yazın çok samimi geldi bana çok çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederimm. Bu güzel düşüncelerin çok mutlu etti beni. :)

      Sil
  4. Bozayı hayatımda ilk kez geçen sene içtim, tadı hoşuma gitti. Kaldığım yerde sokakta gezen bozacılar olmadığı için sık sık içemiyorum. Güzel olurdu sokaktan "Bozacııııı" sesini duymak :- )

    YanıtlaSil
  5. Geçen kış mağazada çalışırken de salepçi geçerdi yoldan.. Salep alırdık içimiz ısınırdı. O geldi aklıma. 😄 Bozacı da geçen gün geçmişti evin önünden... 🤗

    YanıtlaSil
  6. Tadına bakmadan sevemediklerimin arasındadır.Küçükken babam alırdı.Şu an tadına baksam hoşuma gider belkii :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER