28 Ocak 2018 Pazar

İstanbul Arkeoloji Müzesi




Merhaba sevgili okurum.
Bugün sana anlatacağım o kadar çok şey var kii. Hangisinden başlasam bilmiyorum. Hava çok güzeldi burada. Bildiğin gibi hala kar düşmedi İstanbul'a. Pazar günü de tatil olunca çalıştığım yerden arkadaşımla plan yapmıştık dünden. Bugün gerçekleştirdik planımızı. Ve müzelere doğru yola koyulduk. 




Erken saatte yola çıktığımız için müzeleri sessiz sakince gezdik. Ama Topkapı Sarayı için aynı şeyi söyleyemem. Tüm turistler orada toplanmıştı adeta. Bilet gişelerinin olduğu yerlerde upuzun kuyruklar oluşmuştu. Neyse ki müze kartı çıkarmıştık. Beklemeden doya doya gezdik. 

Arkeoloji Müzesi'nin bir kısmı açılmıştı. Çok şaşırdım çünkü geçen yıldan beri tadilattaydı. Arkeoloji Müzesi'ne de uğramadan dönmek olmazdı.

Öğle yemeği için bi yere oturduk. İşte o zaman anladık ne kadar çook yorulduğumuzu. Çünkü baya yürümüştük gün içerisinde. Yemekten sonra Sultanahmet'e de  uğrayıp Üsküdar'da kahve içmeye gidelim dedik. Hani çok sevdiğim Payedar varya, işte oraya götürdüm kurumdan hocayı da. Kahvelerimizi yudumlarken yine sohbet ettik, güldük yeri geldi derdimizi dinledik birbirimizin. Yine bir sürü güzel anı biriktirdim. Ve burada seninle paylaşmayı istedim. Günümden bazı kareler...







12 yorum:

  1. Elmalı kurabiyeler güzel görünüyor 😍

    YanıtlaSil
  2. Yaa kurabiyelerrrrrr😍 Afiyet bal şeker olsun 😜

    YanıtlaSil
  3. Bende Alanya'ya gittiğim de arkeoloji müzesine gitmiştim.Güzel bir deneyimdi.👍

    Sana da bol bol gezmeli günler olsun,bizde uzaktan uzaktan içimiz gide gide okuyalım😅😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müzeleri gezmek çok keyifli geliyor bana. Yalnız değilim demek ki hehehe. ^-^

      Sil
  4. Tuğçe'ciğim, emekli ve şu an rahmetli lise tarih öğretmeni ablam, çok seneler önce çocukları da alıp, tüm o civardaki yerleri tıpkı bir tur rehberi gibi anlatarak gezdirmişti. Gülhane Parkı'nda dinlendik sonra..
    Ne güzel günlerdi. Yazın, bende o değerli anılarımı canlandırdı. iyi yapmışsınız canım. İstanbul'un havası saati saatini tutmayan cinstendir.
    Sevgiler Tuğçe :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ece Abla'm,
      Yazımın seni, güzel anılarına götürmesine içtenlikle sevindim. Gülhane de pek güzeldir. Özellikle baharda laleler ile süslenince..
      Sevgilerle!

      Sil
  5. Kurabiyelerde kaldı gözüm galiba :D Afiyet olsun :)
    Müzeden fotolar da çok güzel görünüyor ^_^

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER