1 Ocak 2018 Pazartesi

SADAKO ve KAĞITTAN BİN TURNA KUŞU



Kitabın konusu, Japonya'da 1943- 1955 yılları arasında yaşamış olan küçük kız Sadako'nun gerçek yaşam hikayesine dayanarak yazılıyor.

Amerika Birleşik Devletleri,  2. Dünya Savaşı'nı sona erdirmek amacıyla atom bombasını Hiroşima'ya büyük bir gururla atıyor. Bu atom bombasının etkileri o ülkeden yıllarca hatta nesillerce silinmiyor, silinemiyor.


Küçük Sadako atom bombası ülkesine atıldığında sadece iki yaşındaydı. Çok güzel ve zeki bir kızdı. Sadako büyüdükçe okul başarılarıyla ailesi gurur duyuyordu. Sadako spora da meraklı bir kız çocuğuydu. Ve birgün 10 yıl önce atılan atom bombasının etkisi Sadako üzerinde nüksedecektir. Sadako kansere yakalanır. Sebebi ise o henüz iki yaşındayken ülkesine atılan ve sözde barışı getirecek olan atom bombasıdır. 

Sadako her şeye rağmen umudunu yitirmez. Kağıttan bin turna kuşu efsanesi der ki: Bir insan hastalandığında, kağıttan bin adet turna kuşu yaparsa sağlığına kavuşacaktır. Sadako, hastanede geçirdiği süre zarfında kağıtlardan turna kuşu yapmaya başlar. Her birinin kanatlarına ''huzur'' yazar ki böylelikle bu kuşlar tüm dünyada uçabilsin.



Ayrıca kitabın son sayfalarında kağıttan nasıl turna kuşu yapıldığına da yer verilmiş. Resmin sol tarafında yer alan büstte de Sadako'nun anıtı yer alıyor. Küçük kız Sadako'nun gerçek yaşam öyküsünü herkesin kesinlikle okuması gerektiğini düşünüyorum. 

8 yorum:

  1. ah bu hikayeyi duymuştum ama kitabı okumadım ama okurum ne güzel bişi okumuşsun yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygu yüklü bir hikayeydi... Tavsiye ederim Deep.💖

      Sil
  2. okunacaklar listesine alınması lazım kitap için hikaye hüzün kokuyor o kadar belli ki....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hüzünlü biraz evet ama Sadako’yu böylelikle tanımış oldum ve unutmayacağım..

      Sil
  3. Gerçek yaşam hikayelerini çok severim. Bu kitab çok hüzünlü galiba. Konusu çok güzel. Paylaşdığın için teşekkürler.♡♡

    YanıtlaSil
  4. Sadako'nun hikayesini duymuştum ama kitabının olduğunu bilmiyordum. Sayende öğrenmiş oldum. Teşekkürler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar sevindim.😊 Ben Sadako’yu bu kitapla tanımış oldum.

      Sil

 

BİRPEMBESEVER