5 Şubat 2018 Pazartesi

EMOTO'NUN PİRİNÇ DENEYİ




Kelimelerin, cümlelerin hayatımıza tesiri var mıdır? 
Söylenen sözler insanın kalbine dokunur, hayat bulur mu? Tüm bunlar sadece insanları değil de hayvanları, bitkileri, böcekleri kısacası canlı olan her şeyi etkiler diyebilir misin?

Evet derim diyorsan eğer davranışların ve sözlerin canlı olan her şeye karşı iyi mi yoksa kötü mü?
Biliyorum. Biir sürü soru yağmuruna tuttum seni. Ama sana ilginç bir deneyden bahsetmek istiyorum.

Ünlü su uzmanı Japon Doktor Emoto, ilginç bir deney ile pirinç tanelerinin insan sözlerine nasıl tepkiler verdiğine dikkat çekiyor. Üç ayrı kavanoza çimlenmesi için pirinçleri koyuyor. Pirinç kavanozlarının ilkine her gün güzel sözler ve iltifatlar edecektir. İkinci kavanozda olan pirinçlere ise her gün sövecek,bağıracak,içindeki tüm kötü sözleri ona söyleyecektir. Üçüncü pirinç kavanozunu ise kendi halinde çimlenmeye bırakacaktır. 

Aradan bir ay geçer. Ve Emoto, dediklerini bir ay boyunca üç pirinç kavanozuna uygular. Güzel iltifatlar söylediği ilk pirinç kavanozu iyi bir şekilde filizler verir ve capcanlı bir görünümde olur. Nefret ve kötü sözler söylediği ikinci kavanoz ise, küflenmiş ve pis kokuya sahiptir. Hiç konuşmadığı pirinç kavanozu ise normal bir görünümdedir ancak ilk kavanoza göre filizlenmesi yavaş gelişmiştir. Bu deneyde sevginin gücünü bizlere göstermiş oldu.

Son olarak diyeceğim o ki, 
sevin her canlıyı.

6 yorum:

  1. ilk kez okuduğum bir deney ve ilginç.yıllar öncesinde ofisimdeki ölen bir çiçeğimin dirilişini hatırladım. tamamen ölmüş olan ağaçsı bir çiçeği saksısıyla beraber ofisin arkasına kaldırmıştım. Ofiste sürekli türk sanat müziği ağırlıkta müzik dinlerdim ofiste olduğum zamanlar. sanırım altı ay gibi bir süre sonra tekrar arkaya geçtiğimde çiçek açmış halde görünce şok olmuştum ve çok sevdiğim hoş kokulu bir çiçekti. arada bir burnuma geliyordu kokusu ama hiç düşünememiştim dirileceğini. o kadar uzun zamanda hiç güneş, su vb. bakım grmediği halde tek bir çiçeği vardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu deneyin sizi yıllar önceki anılarınıza götürmesine sevindim. Aslında çiçek deyip geçmemek gerek. Her canlıya sevgiyle yaklaşırsak dünya ne kadar da güzel olur.

      Sil

 

BİRPEMBESEVER