26 Mart 2018 Pazartesi

DİRİLT KALBİNİ





'' Allah hikmeti dilediğine verir. Kime hikmet verilmişse, ona çok büyük bir hayr verilmiş demektir. Bunu ancak temiz akıl sahipleri düşünüp anlar.'' (Bakara,269)

Nouman Ali Khan'ın , 2017 yılında çıkartmış olduğu Dirilt Kalbini kitabı. Daha şimdiden birçok kitap sitelerinin çok satanlar listesinde. Kitabı okuyunca neden çok satanlar listesinde olduğunu anlayıp, hak veriyorsun. Benim okuduğum kitap dokuzuncu baskısıydı. 

Kitap, tür olarak dini bir kitap. İçeriğinde ise yer yer Kur'an'dan ayetler vererek açıklamalar yapıyor. Yazarın birkaç sohbetini izleme şansım olmuştu. Konuşma dili, yaşamdan verdiği örneklerle kendini dinlettiriyor. 

Kitabı da aynen öyle. Kendini okutan bir kitap. O kadar yavaş okumaya çalıştım ki, hiç bitsin istemedim. Hayatın içinde kaybolduğumuz meselelerimize Kur'an'dan ayetlerle destekleyip, gerçek yaşamdan kıssalarla önümüze sunması benim çok hoşuma gitti. Kendime pay çıkarttığım çok yer oldu.  Bu kitaptan çok faydalandım. Ve bir sürü not çıkarttığım yerler oldu. Kimi zaman tekrar tekrar okuduğum yerler de elbette oldu. Dünya hayatına kapılıp, mühürlenmiş kalplerimizin kilidini açacak samimi sıcacık bir kitap.


'' Ne zaman kırlaşmış saçlarına baksan, kırlaşan her bir telin seni son nefesine doğru yaklaştırdığını göreceksin.''


''İnsanlara yardım ettiğinizde onlardan gelebilecek teşekkürü duymak için beklemeyin.Çünkü yardımda bulunmanızın amacı onlardan takdir sözleri işitmek olmamalı.''

''Yaşlılara sorsanız,bir geriye dönüp baksan,hayatında neler gördün geçirdin? Derler ki; Sadece bir gün yaşamış yahut göz açıp kapayıncaya kadar geçmiş gibi.''

10 yorum:

  1. Çok methini duydum bende okumak istiyorum.Kütüphanede karşıma çıkarsa da ne güzel olur:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah çıkar diyelim. Çok faydalı bir kitap.😊

      Sil
  2. kitapçılarda gördüğüm bir kitap ama inceleme fırsatım olmamıştı.Seviyorum bu içerikte kitapları not aldım ismini ve yazarı....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karşılıklı sohbet havasında geçiyor adeta kitap. Sürükleyici ve akıcı. Dilerim beğenirsiniz.

      Sil
  3. duymadım aklımda olsuuun iyimiş :)

    YanıtlaSil
  4. Giriş cümlesinde değinmiş olduğunuz '' Allah hikmeti dilediğine verir. Kime hikmet verilmişse, ona çok büyük bir hayr verilmiş demektir. Bunu ancak temiz akıl sahipleri düşünüp anlar.'' kısım tamamen bir özet. Net...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında o kadar çok not aldığım yer oldu ki burada paylaşmak istediğim... Zor seçtim alıntıları..

      Sil
  5. Ben de 1-2 konuşmasını dinlemiştim ve gerçekten etkileyici bir üslubu var. Kitabı da güzele benziyor. Teşekkürler paylaştığın için Tuğçe, denk gelirsem okuyacağım :))

    YanıtlaSil
  6. tuçe artık şüphelerim var beyinlerimiz mi diyim düşüncelerimiz mi diyim aynı çalışıyor :) bende bugün bu kitabın yorumunu yayınlayacaktım :) yorumunda çok iyi olmuş katılıyorum her kelimesine muazzam bir kitaptı :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER