3 Mart 2018 Cumartesi

FORGOTTEN




Forgotten.
Kore yapımı çok iyi gizem - gerilim filmi. İçinde biraz da dram var. Filmin son anına kadar ne olacak diye merak ediyorsunuz. Senaristin ters köşe yaptığı sahneler de acayip iyiydi. Konusu sıradışı ve güzeldi. 

Filmin başları seni 1997 yılına götürüyor. Mutlu bir aile görüyorsun. Bu ailede Jin Seok adında bir çocuk var. Olacak olan olaylar bu çocuğun etrafında geçecek. Jin Seok'un kronik bir hastalığı vardır. Kötü kabuslarla birlikte halüsinasyonlar görmektedir.  Bir de bu çocuğun bir abisi var. Abisi Jin Seok'a göre mükemmel, derslerinde hep başarılı biri olmuştur. Bu farklılıklara rağmen iki kardeş de birbirini çok sever.

Bir gün bu aile yeni bir eve taşınır. Taşındıkları akşamı babaları üst katta kilitli bir oda olduğunu, o odada eski ev sahibinin eşyalarının bulunduğunu belirtir. Kapıyı açmamaları hakkında tembihte bulunur. Sonra herkes dinlenmeye çekilir. Bu kilitli oda yüzünden Jin Seok ve abisi aynı odayı paylaşmak zorunda kalırlar. Jin Seok o odadan tuhaf sesler geldiğini duyar ve oraya yönelir. Abisi bunu fark eder ve kapıyı açmasına son anda engel olur. O gece hava almaya dışarı çıkarlar. Daha sonra Jin Seok'un gözleri önünde abisi zorla arabaya bindirilir ve kaçırılır. 

Aradan 19 gün geçer. Ailesi, kayıp abiden umudu kesmişken ansızın abi eve döner. Buna en çok Jin Seok sevinir. Günler sonra tuhaf şeyler olmaya başlar. Jin Seok abisinde bir takım değişiklilerin meydana geldiğini sezer. Ve bu değişikliklerde haklı çıkacaktır. Abisi gerçek abisi değil midir? Ya da Jin Seok, ona kurulan bir oyunun içerisinde midir?


11 yorum:

  1. Ayy çok fena merak ettim şimdi. Tam benim tarzım. Ama bilgisayarımı işyerimde bıraktım. Pazartesiyi zor bekleyeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle izlemelisin filmi. Büyük bir merakla izliyor insan. Pazartesi gelsin o zaman hemenn. :')

      Sil
  2. Ama sen ne güzel yazmışsın :) Çok güzeldi gerçekten👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film çok iyiydii. Oyuncular da hakkını vermişlerdi. :)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Gerilim sahneleri de var ama öyle hayaletli film değil. Daha çok hayat hikayesi anlatılıyor başrolün. :)

      Sil
  4. mavara da söledi izlicem artııık :)

    YanıtlaSil
  5. Gizem ve Gerilim türü filmlerin bende ayrı bir yeri olmuştur. Sadece film değil kitap tercihi yaparken de gerilim kitaplarını seçerim. Bu filmin adını hiç duymadım. Yarın müsait bir zamanımda, bir çay demleyip oturur izlerim. Tavsiye film için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Çok şaaaane izledim bugün Teşekkürler

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER