28 Mart 2018 Çarşamba

MALEZYA'YA MEKTUP






Uzun zaman olmuş mektup yazmayalı. Baya bir uzun zaman hem de...
Bunu yazarken fark ettim. Mektup cevaplamayı özlemişim. Cevaplamam gereken mektup sayısı artmaya başlamışken bir tanesinden başlamalısın Tuğçe dedim ve masama oturdum.

Malezyalı mektup arkadaşım geçen yıl doğum günümde bir mektup göndermişti. Bununla kalmayıp geçen ay da sürpriz bir paket yollamıştı bana. Çok mutlu etmişti beni. Ben de iki sayfalık bir mektup yazdım. Birkaç hediye de aldım. Dilerim paketim onu mutlu eder. Ve yüzünde tebessüm oluşur. 

Son olarak bir şeyden daha bahsedeyim. Mektup arkadaşı edinmek zor değil. Ben instagram kullanırken bulmuştum bu arkadaşlarımı. Şimdi ikisiyle de mesajlaşarak ve mektuplaşarak haberleşiyoruz. Gerçekten çok güzel bir şey, mektup arkadaşının olması. Özellikle farklı bir kültüre ve hayata sahipse.

6 yorum:

  1. eveeeeet ne güzel şeyler yapıyon sen işte zateeen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık bir yerden başlamam gerekiyordu çünkü çok biriktiler.🙊

      Sil
  2. Eskiden okullarda yapılırdı bu etkinlik. Öğrencilerin hem mektubu sevmesi, hem yabancı dili pekiştirmesi, hemde postacı heyecanını hissetmesi için... Tabii kaç yıl öncesinden bahsediyorum ki bu benim çocukluk dönemimdeydi... Şimdi kendime mektup arkadaşı bulmam zor, zira instagram bile kullanmıyorum. Ama mektup arkadaşı olanlara, ve bu arkadaşlığa özen gösteren insanlara çok imrenir, hepsini çok takdir ederim. Çünkü kültürlerin, yaşam tarzlarının farklı olması ayrışmaya değil, birleşmeye meyletmeli insanı... Bu konuda sizi çok takdir ettiğimi belirtmek isterim...

    Sevgiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben mektuplaşmayla geç tanıştım. İlkokulda mektup yazdığımı hiç hatırlamıyorum. Ama olsaydı güzel olurdu.😊 İnstagram dışında bazı mektup arkadaşlığı siteleri de mevcut. İstersen önerebilirim. Güzel düşüncelerin için teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kal!🌸🌸🌸

      Sil

 

BİRPEMBESEVER