1 Mart 2018 Perşembe

PAL SOKAĞI ÇOCUKLARI





1900'lü yıllarda Budapeşte'nin yoksul semtlerinden birinde bir Pal Sokağı vardır. Burası öyle bir sokaktır ki bir sürü güzel yürekli çocuk tarafından adeta  vatanları gibi korunur uğruna savaş dahi verilir.

Pal Sokağı'nın bir sürü cesur yürekli, sevgi dolu, dürüst çocukları vardır.
Bu çocuklar kendi aralarında bir arkadaş grubu kurmuşlardır. Adlarını  da hep oyunlarını oynadıkları, zamanlarını geçirdikleri Pal Sokağı'ndan alırlar.  Bu çocukların liderlerinin adı Boka'dır. Her konuda herkes Boka'ya danışır. Boka bu liderin babası gibidir. 

Kızıl Gömlekliler adında başka çocuklardan oluşan bir grup daha vardır. Bu grup da Pal Sokağı'nı, Pal Sokağı Çocuklarından devralıp orada zaman geçirmek isterler.

Bir zaman sonra iki grup arasında savaş çıkar. Savaş kuralları dahi çocuklar tarafından belirlenir.  Savaş bir nevi iki grubun  Pal Sokağı Arsa'sı için birbirleriyle mücadelesi gibi bir şeydir. Her iki grubun liderleri savaş öncesi kuralları birbirlerine hatırlatır aksi bir durumda olacakları kabulleneceklerini bildirecek kadar açık yürekli ve merttirler.

Kitap her yaştan insana hitap ediyor aslında. En çokta biz yetişkinler bazı değerleri kaybetmişken bu kitabı okudukça yitirilen değerleri anımsatıyor.
Çocukların kendi aralarındaki saygı ve sevginin en mükemmel halini görüyorsun bu kitapta. Kendini Pal Sokağı'nda bir çocuk gibi hissediyorsun. 

11 yorum:

  1. Kütüphane listeme ekleyeyim bunu da^^

    YanıtlaSil
  2. Kitabın adını görür görmez çocukluğum geldi aklıma.. Bu kitaba çocukken ablamın elinde görüp hep heveslenirdim okumak için. Harika bir kitap gerçekten..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yaştan insanın okuması gereken bir kitap.☺️

      Sil
  3. 2018 listemden çıkarttığım bazı kitaplar yerine bunu alıyorum o halde..

    YanıtlaSil
  4. Yada resmen çocukluğuma gittim 😊 çok iyi hatırlıyorum ikinci sınıfta idim ve bana hediye edilen ilk kitaptı. Tekrar okuyacağım inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz zaman geçsin ben de tekrar okuyabilirimm.☺️

      Sil
  5. Ne kadar erken tanımışsın bu kitapla.. Gerçekten de duygu yüklü bir kitap.😊

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER