2 Mayıs 2018 Çarşamba

KUMBARAYI DOLDURMAK





Bir insanın yaşamı, şu resimde gördüğünden ibaret.
Bir varız bir yokuz. Ya da birimiz varken diğerimiz yok yanımızda.
Benim için, hayatımda olan bazı meseleler bazı değişimlere vesile oldu. Hala üzgün olsam da mutluyum da. Ruhuma iyi gelecek şeyleri buldum çünkü.

İnsan yaşamı, bizim yaşamımız, bir pamuk ipliğine bağlı. Sahi ne için yaşıyorduk? Dünyalık meselelere o kadar kapılmışım ki asıl meselemi unutmuşum. Kendime kızıyorum. Ve geçmişimde yeterince şükredip Allah'a kulluk etmediğimi fark ediyorum. Çok şükür ki fark edip bunları sana karşı dile getiriyorum. Belki bu yazdıklarım bir kişiye ulaşır ve o da nasiplenir.

Allah'ın sevdiği kullarıymışız ki bizleri fark etmiş. Hayatımıza yeni bir yön verme şansı tanındı belki de bizlere. Güzel bakıp güzel düşünüyorum. Niyetimi iyi tutmak istiyorum. Dua ediyorum. Sana da dua ediyorum. En önemlisi ahirete dolu bir kumbarayla gidebilmeyi diliyorum. Bu kumbarayı doldurmak için de önce Allah'a hakkıyla kulluk etmeyi ve sonra ruhumu, ona iyi gelecek gıdalarla beslemeyi istiyorum. 

Allah'a emanet ol sevgili okur!




7 yorum:

  1. Bana dokundu bu yazı ve umarım nasiplenirim bir gün. O kadar çok erteliyoruz ki, erteledikçe erteliyoruz hatta. Uykuda olduğumuzu bilmiyoruz bile. Bende Gerçek dünyanın bu dünya olmadığını fark ettiğimden beri bakış açım değişti umarım kumbaralarımızı geç olmadan biriktirebiliriz. Yoksa o namazını sayan dede hikayesi gibi kavanozda sadece 1 tanesi ile kala kalırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah en yakın zamanda nasiplenirsin Elifciğim. Hayat yaşmak için çok çok kısa. Bunun bir de ahiret hayatı var. Asıl hayat orada. Allah, dünyadaki sınavımızı hakkıyla kazananlardan eylesin inşallah...

      Sil
  2. Güzel ve etkileyici bir yazı olmuş.Sende Allah'a emanet ol.

    YanıtlaSil
  3. çok doğru..önemli olan o kumbarayı doldurup gidebilmek
    neye inanıyorsan onun için yaşa :)

    YanıtlaSil
  4. ay yaaaa kötü bişiler olmuyo ama dı mı yaaaa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi mi kötü mü bilmiyorum Deep... Tek bildiğim var o da: var bunda da bir hayır. Allah benim için en iyisini ve doğrusunu bilir. İnşallah her şey daha güzel olur.

      Sil

 

BİRPEMBESEVER