4 Haziran 2018 Pazartesi

POSTCROSSING | JAPONYA





Birpembesever'den merhabaa!
Bu kartpostal ile seni Japonya'nın ulusal simgesi haline gelen, her mevsim kendine has manzarası ile büyüleyen Fuji dağına götürüyorum. Kartpostaldaki resim bahar aylarından birinde çekilmişe benziyor. Pembe kiraz çiçeklerinin oluşu bana baharı çağrıştırdı. 

Fuji dağı, Japonya'nın en yüksek dağı olmakla beraber ayrıca volkanik dağlardan da biri. En son 1700'lü yıllarda patlama yaşanmış ve ardından herhangi bir volkanik patlama yaşanmamış. Çok fazla turist çeken bir bölgeymiş. Özellikle fotoğraf severler için harika manzaralar da olabiliyormuş.

Yıllar önce gelen kartpostallarımdan sadece biriydi bu. Son 1,5 yıldır kartpostallaşmıyorum. Sadece mektup arkadaşlarım duruyor. Böyle bazen açıp okuyunca kartpostalları, acaba o kişi şu an ne yapıyordur diye de merak ediyor insan. Arada kartpostal göndermeyi de özlediğim oluyor ancak yeterli vaktim pek yok bu uğraş için şu sıralar.. Ama eğer sen hayatında hiç denemediysen bunu, bir kartpostal ya da mektup arkadaşı bulup denemeni tavsiye ederim. Geriye çok güzel anılar bıraktırıyor.


9 yorum:

  1. Kiraz çiçeklerini de Fuji Dağını da bir gün yakından görmek istiyorum, huzur verici duruyorlar :)) Ayrıca mimlendin Tuğçecim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Eslem, ben de en çok kiraz çiçeklerini merak ediyorum. Aslında İstanbul'da görme fırsatım oldu ama bir de Japonya'da görsek güzel olurdu hehehe .^-^ Yazına bakacağım ve cevaplayacağım inşallah mimi. Teşekkür ederimm. :)

      Sil
  2. Off rəsim belə bu qədər insanın içini açırsa gerçək mənzərə nə qədər gözəldir kim bilir... Məktublaşmağı da açıqca göndərməyi də heç denemedim bu zamana qədər. Çox istəyərdim amma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Manzara bence de harika Umman! :)
      Mektuplaşmayı bir kere de olsa denemelisin bence. Bambaşka bir duygu. ^-^

      Sil
  3. Hemen ilgimi çekti bu kartpostal :) nasıl bulabiliriz ki bir kartpostal/mektup arkadaşı? :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER