3 Temmuz 2018 Salı

A VIOLENT PROSECUTOR





A Violent Prosecutor, Adeletin Peşinde.
Filmde başrolde, işine kendini adayan ve gerçeklerin peşinde koşan dürüstlüğü ve sertliği ile tanınan bir savcı vardır. Savcı bir soruşturmanın izini sürer. Bu süreçte bir suçlu gözaltına alınır ve savcımız sorgusunu gerçekleştirmek için suçlu ile karşı karşıya gelir. Bu savcı da sorgularında biraz kaba kuvvet kullanır. Böylelikle suçlulara suçlarını itiraf ettirebildiğini düşünür. 

Sorguya aldığı adam bir çetenin üyesidir. Bu çetenin de ülkenin milletvekillerinden birisi ile bir bağlantısı vardır. Rüşvet davasını yürüten savcı, sorgu esnasında adama suçunu itiraf ettirmek için kaba kuvvet uygular. Sorguya ara verilir ve savcı döndüğünde suçlu, cansız bir şekilde yerde nefes almadan yatar. Savcı baş şüpheli olarak tutuklanır ve ceza evine gönderilir. Çünkü zanlıyı en son gören ve ona şiddet uygulayan da odur. Ancak bilinmesi gereken bir şey vardır ki o da ölen şüphelinin astım hastası olduğu ve öldüğü esnada da astım ilacının yanında bulunmadığıdır. 

Savcı sorgu esnasında zanlının astım ilacının yanında olduğunu hatırlasa  da mahkeme onun savunmasını reddeder ve 15 yıl hapis cezasına çarptırır. Savcımız bir kumpas sonucu hapise gönderilir. Günah keçisi ilan edilir. Savcı, hapishanede yeni arkadaşlar edinerek kendini temize çıkartmaya çalışır.
Nefis bir aksiyon içeren ve biraz da komedi barındıran film.

6 yorum:

 

BİRPEMBESEVER