23 Temmuz 2018 Pazartesi

MS. HAMMURABI



Ms Hammurabi


Ms. Hammurabi.
Dizinin adın da anlayacağın üzere hukuk temalı bir içeriğe sahip.
Hayatın içinden, gerçeklikle örtüşen karakterleriyle içimizi ısıtan bir dizi oluveriyor Ms. Hmmurabi.

Baş karakterdeki kadın, yeni mezun olmuş hakim adaylarından biridir. İşinde iddialı olmak isteyen, adaletsizliğe ve haksızlığa gelemeyen, otoriteye bağlı olmayan toplum içerisinde de bir takım kötü durumlarda sesini çıkartan bir yapıya sahiptir. İşinde henüz çaylak bir hakim olsa da en iyisi olmak için elinden geleni ardına da koymayan biridir.

Diğer başroldeki erkek ise bu kadının liseden arkadaşıdır. O da yeni hakimlerdendir. Zaten dizide ikisinin de, hakim olmasıyla birlikte tekrar yolları kesilmiş olacaktır. Bu karakter diğerinin aksine yasalara ve kurallara sıkı sıkıya bağlı bir hakim olmak ilkesini benimsemiştir. Çok zeki olmakla birlikte çalışkandır da. Bu ikili arasında zaman zaman çatışmalar olacaktır. Aralarını dengeleyen ise resimde görmüş olduğun tecrübeli ve yaşlı hakimimiz olacaktır.

Hayatın içinden bir dizi olması, gerçeklikle örtüşmesi çok hoşuma gitti. Özellikle toplumdaki insanların metroda, yolda geçirdiği günlük rutinler gözden kaçacak gibi değil. Düşündüren, kendini izlettiren hatta kendine pay çıkartabileceğin türden bir dizi.

4 yorum:

  1. yaa sen profesyonel izleyici oldun valla ne hızlısın yaaa :)

    YanıtlaSil
  2. Başrolde Myungsoo ve Ara olduğu için başlamıştım diziye fakat ilk bölümden sonra bıraktım sebepsizce. Yeniden başlasam güzel olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz durağan geçen bir dizi olsa da günlük hayata yakın olması ve gerçeklikle örtüşmesi cazip kılıyor. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER