14 Ağustos 2018 Salı

PANDORA




Pandora.
2016 yapımı Kore filmi.
HanByul adındaki nükleer santral, halkın istememesine rağmen şehir içindeki faaliyetlerini sürdürmektedir. Başroldeki adamın(Jae Hyeok) babası ve abisi bu santralde yaşamını yitirir. Tüm bu kötü olaylara rağmen halkın erkeklerinin bir kısmı ekmek parası için nükleer santralde çalışırlar.

Jae Hyeok, gün içerisinde olacaklardan habersiz nükleer santraldeki işine çalışmaya gider. Geçmişte alınmayan tedbirlerin sonucu o gün patlak verir ve santral içerisinde patlamayla birlikte korku dolu anlar başlar. Yapılan uyarılar ve haberler doğrultusunda başta şehir halkı olmak üzere tüm ulus ayaklanır. Ülkede tahliyeler başlar. Çünkü hiç kimse nükleer patlama sonucu yayılan radyasyona maruz kalmak istemez. 

Felaket yaşandığı sırada nükleer santralde mahsur kalan onlarca yaralı vardır. Tüm ülkede seferberlik ilan edilir ve arama kurtarma ekibi oluşturulur. Jae Hyuk zor bir kararla karşı karşıya gelecektir.

İzlemesi hoş keyifli bir filmdi. Başları biraz durağan geçse de sonradan filmdeki aksiyon ve gerilim sahnelerinde buluyorsun kendini. Oyunculuklar, yansıtılan duygular çok iyi. Konusu da ilgi çekici bir film.

2 yorum:

 

BİRPEMBESEVER