3 Ekim 2018 Çarşamba

CHILDREN OF MEN



Son Umut.
Bilimkurgu, gerilim biraz da dram var filmde. 
Olaylar 2027 yılında geçiyor. 
İnsanlık nesli tükenme noktasına gelir ve insanlar artık üreyemez. Yani yeryüzünde bebekler, çocuklar yoktur. Bize gösterilmek istenen de ilerlemiş teknolojinin yanı sıra dünyada bir tek çocuğun olmayışının insanlar üzerindeki etkileri. Herkes, bir bebek ya da çocuk sesine hasrettir.

Dünyanın en genç insanı ise 18 yaşındadır ve o da trajik bir şekilde hayatını kaybeder. Artık dünyanın en genç insanı da ölmüştür. İnsanlar kötü bir duygu içerisindedir. Halktan bir kesim devlete karşı ayaklanmaktadır. 

Büyük Britanya da askerlerini isyancılara karşı kullanır. Ülke kendi içerisinde bir savaşın içerisindedir. Başroldeki adam Theo, bu isyancıların başındaki kişiler tarafından kaçırılır ve olaylar içerisinde bulur kendini. Theo'nun artık önemli bir sorumluluğu vardır.

Filmin konusu farklı olsa da çok yüksek beklentilere girmemenizi tavsiye ederim. Filmin ortalarında geçen bir araba sahnesi var. Orada başroldeki adam çatışmanın içerisinde kalıyor. Bu sahnedeki tek kamera ile çekim filme adeta bir savaş oyunu havası katmış. Bu güzeldi.




4 yorum:

 

BİRPEMBESEVER