4 Kasım 2017 Cumartesi

GÜN YÜZÜNE ÇIKAN ANI DEFTERİM





Yıllar yıllar önce çok meraklıydım anı defterlerine. Özellikle kızlar pek hevesliydi. Hemen hemen her kız arkadaşımda bir hatıra defteri vardı. Dönem bitimine yakın birbirimize hatıra defterlerimizi verir teneffüs zilini duyduğumuzda renkli renkli kalemlerle duygularımızı sayfalara döküp, sayfanın sonuna da manilerimizi koyup noktalardık yazılarımızı. Manisiz olur muydu hiç? İtina ile ezberlerdik o manileri ki herkese yazdığımız farklı olsun. 

Ben, anı defterimle 4. sınıfta tanıştım. İlk kez bir anı defterim olmuştu. Annem hediye etmişti üstelik. En sevdiğim renkte kokulu bir anı defteri. Dün gibi aklımda bu defteri bana verişi. Bir tane de kilidi vardı. Heyecanla okula götürüp sınıftaki arkadaşlarıma yazdırmıştım. Öğretmenlerimi de es geçmemişim. '' Söz uçar yazı kalır '' dememişler boşuna. Gerçekten de doğru. 



Henüz on yaşındayken ben bugünüme çok güzel bir hediye bırakmışım kendime. Açıp bakınca sayfalara, okudukça duygulanmamak elde değil. 

16 yorum:

  1. Vaaay ya bende iğrenç bir alışkanlık var hep yazar yazar sonra yırtıp çöpe atardım. Bu yüzden pek böyle şeyler çıkmıyor benden

    YanıtlaSil
  2. Şimdi görünce ben de hatırladım. Benim de vardı ilk okul yıllarından kalma. Şimdilerde nerde bilmiyorum ama çok güzel bir anı. (:

    YanıtlaSil
  3. Çok anı defterim oldu. Sonraki yıllarda yakınlarıma, öğrencilerime de hep önermişimdir. Yazmayı benimsemenin, kitapları sevmenin ilk adımları oluyor.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel demişsiniz.. Yazmayı okumayı hiç bırakmamak dileği ile, sevgiler! 😊

      Sil
  4. Yaa sorma benim de var kaç sene oldu ben de arada bir karıştırır öğretmenlerimin arkadaşlarımın yazdıklarını okur gülümserim o günlerime :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi oluyor böyle geriye dönüp tatlı anıları hatırlamak. 😊

      Sil
  5. Benimde var böyle anı defterim :D

    YanıtlaSil
  6. Sorma İlkayy bende de mevcut dönem dönem ayırmış olduğum günlükler. Komik eğlenceli oluyor. ☺️

    YanıtlaSil
  7. Benimki de halen duruyor.Arada oğlumla açıp okuyoruz :) Bir ara yeniden okuyayım ;)

    YanıtlaSil
  8. "Bana bu kalbin kadar temz sayfayi ayırdığın için teşekkür ederim"
    Cümlesi ile başlayıp "kara kara kazanlar" manisi ile devam eden deftrerler :)
    Yıllar çabuk mu geçiyor ne :

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER