20 Şubat 2022 Pazar

Kendimle Bir Gün

 


Sevgili okur,

Ocak ayında yürüme ve koşma mesafemin az olması sebebiyle bu ay için kendime daha çok yürüyüş yapma sözü vermiştim. Dün akşamdan hava durumuna baktım ve bugün için eğer hava uygun olursa kendimle vakit geçirmeye niyetlendim.

Sabah kahvaltısından sonra termosuma çayımı koyup; bez çantama da okuma kitabımı, alıntılarımı yaptığım defterimi ve suyumu ekleyip evden çıktım. Hafta içi hafta sonu fark etmeksizin kalabalık olmaya devam eden İstanbul’da sakin bir yere gidip orada vakit geçirmenin doğru olacağını düşündüm. Zihnimde kalabalıklaşmaya devam eden düşüncelerin de bir sakinliğe, huzura fazlasıyla ihtiyacı vardı. 

Çamlıca’ya doğru yola koyuldum. Her ne kadar toplu taşımalar kalabalık olsa da vardığım yer sakinliği ve tenha oluşuyla beni çok şaşırttı. Virüsten önceki zamanlarda oldukça kalabalık olan böyle yerler unutulmuş; şimdilerde ise alışveriş merkezleri daha çok rağbet görmeye başlamış ve tercih edilmişti.

Böylesi elbette benim için çok daha iyiydi. Nefes alabileceğim, doğanın sesine kulak verebileceğim yerlerin sakin oluşunu seviyorum. Yürüyüş yolunu takip edip kendime oturacak bir yer buldum. 


Ortamın huzuruna ve sakinliğine kendimi o kadar kaptırmışım ki iki saate yakın kitap okumuşum. Termosla getirdiğim çayımı biraz yudumlayıp kuşların sesini dinledim. Az sonra gelen davetsiz bir misafir -büyük bir eşek arısı- beni biraz komik hallere soksa da kendimce gülmeme sebep oldu. 

Daha sonra eşyalarımı toparlayıp korudaki yürüyüş parkurunda yürümeye başladım. Doğada başlayan bahar hazırlıklarını görmek sevindirici bir haber. Çimenlerde boy gösteren papatyalar, ilkbaharın en güzel en özel müjdesi. 



9 yorum:

  1. :) Ne güzel yapmışsın kendin için. Kendi kendimle vakit geçirmeye hasret kaldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. she is the man,
      Bazen insanın kendini dinlemesi, kendiyle vakit geçirmesi insana çok iyi hissettiriyor. Evet, bazen de hayat telaşesinden o istediğimiz vakitler olamayabiliyor.

      Sil
  2. ay çamlıca tabii ya ne zamandır görmedim, özlemişim, saol :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      O yürüyüş yolu hep var mıydı bilmiyorum ama çok uzun ve güzel bir yürüyüş yolu vardı. :)

      Sil
  3. Senin şu hayatla ilişkine baylıyorum. Basit ama derin bir bağ, onun ortaya koydukları ile bütünleşen, keyiflenen kuvvetli bir ortaklık. Muhteşem. Ve her seferinde yeni bir ritüel tadında. Emin ol okuyana da geçiyor bu keyif:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buraneros,
      Öncelikle bu sözleri duymak beni çok mutlu etti. Teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için. :) Hayatta bize verilen her yeni gün yeni bir şans gibi aslında. Bunu iyi değerlendirip değerlendirmemek de bizlerin elinde. Verimli geçen bir günümü burada okurlarıma aktardığımda okurlarım kendi hayatlarına bir şeyler katıyorsa ne mutlu bana. :)

      Sil
  4. bahar erken geliyor artık sanırım :) papatyalar ağaçlar temiz hava ve alıntılarla dolu bir defter çok şey ifade ediyor bana:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Ozan,
      Evet bu yıl bahar erken gelecek gibi. Ağaçların tomurcuklanması, açan çiçekler ve cıvıldayan kuşlar... İlkbahar gelsin bir an önce. :)

      Sil
  5. İlkay,
    Bunu duyduğuma çok sevindim İlkay'cığım. :)
    Doğada kitap okumak gibisi yok. Ben de bunu daha çok tekrarlamak istiyorum inşallah. ^-^

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER