27 Şubat 2022 Pazar

Kitap fuarı ve söyleşi

 


Üsküdar’da bir haftadır gerçekleştirilen kitap fuarının bugün son günüydü. Kardeşimin takip ettiği yabancı bir yazarın söyleşisi ve imza günü de bugün olunca öğleden sonra söyleşiyi dinlemek ve kardeşimin kitabını imzalatmak için yola çıktım.

Fuar alanına vardığımda karmaşık bir kalabalığın içine sürüklendim. Kitapseverleri bir arada görmek güzel de; acaba alınan o kitaplar gerçekten okunuyor mu yoksa satın alınan kitaplar raflarda yıllarca bekletiliyor mu? Kitap fuarlarını gezmeyi sevsem de bu gibi yerlerin insanları çılgınlar gibi tüketiciliğe teşvik ettiğini düşünmeden edemiyorum. 

Stantlara hiç göz atmadan kalabalıktan sıyırılıp söyleşinin gerçekleşeceği salona doğru çıktım. Söyleşi, çevirmen eşliğinde gerçekleştikten sonra elimdeki kitabı imzalatıp kongre merkezinin çıkışına doğru ilerlemeye başladım. Mekandan tam çıkacakken bugünün kandil olamasından dolayı Üsküdar Belediyesi’nin misafirlere sunmuş olduğu kandil simidi kutularından ikram edildi. Bu güzel ikramı alıp eve dönüş için yola koyuldum.

Nedendir bilmiyorum ama artık kalabalık ortamlarda vakit geçirmek çok boğucu geliyor. İnsan kalabalığı, büyükşehirlerde en yorucu ve insanın tahammül sınırlarını zorlayan şeylerden biri olabilir. Pandemi ile birlikte daha bireysel hayatlar yaşamımız da acaba bu durumu etkiliyor olabilir mi, bilinmez.

Yeni bir hafta kapıda.

Huzurlu ve mutlu akşamlar.


7 yorum:

  1. oooo faydalı fuarmış, kandil simidiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Çok verimli geçti. Evet, kandil simidi de iyi geldi. :)

      Sil
  2. kalabalık paranoyaklık yapıyor bende ^^ hayırlı kandiller

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Ozan,
      Bazı kalabalıklar o hissi benim de yaşamama sebep oluyor.
      Geçmiş kandilinizi kutlarım.

      Sil
  3. Çok merak ettim yazarın kim olduğunu. Her şeyin bir iyi yönü olduğu kadar kötü yönü de oluyor. Ben de yaşadığım şehrin sakin ve huzurlu olmasını severken bu tür kültürel faaliyetlere uzak olmanın eksikliğini hissediyorum. Bir yandan o kadar kalabalığa gelebilir miyim diye düşünüyorum. Pandemi içsel anlamda herkesi değiştirdi. Normalde ben çok içe dönük sosyal bir bireyken artık daha çok yalnız kalmaktansa arkadaşlarla olmayı tercih eder oldum. Güzel bir hafta olsun♡

    YanıtlaSil
  4. Kitap fuarlarına çok katılmayı istiyorum fakat oradaki o izdihamı nasıl kaldırabilirim bilemiyorum. Hele saatlerce ayakta sıra beklemek. Gerçekten çok zor. Ve vakit kaybı gibi. Sonunda güzel bir şey olsa bile.

    YanıtlaSil
  5. Ya bizde gidecektik ama kızlarla bir türlü planlarımızı denk düşüremedik.
    Kitap fuarı gezmeyi seviyorum ama asla uygun fiyata satmadıkları için fuardan kitap almıyorum.
    Prensip meselesi. :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER