23 Ocak 2017 Pazartesi

INSIDE OUT - TERS YÜZ ANİMASYON FİLMİ




Her birimizin zihninde korku,neşe,üzüntü ve bunun gibi temel duygular yer almaktadır.Yeni bir durumla karşılaştığımızda her biri sanki zihnimizden bir komut verir ve verilen komutla, karşılaşılan durum karşısında o duyguya önce yüzümüzle birlikte mimiklerimiz, ses tonumuz, bakışlarımız, davranışlarımız, bürünür. İşte tam da bu dediklerimi iyi anlatan çok güzel bir film önerisiyle buradayım.

Bu filmin adı Inside out yani dilimizde Ters Yüz olarak karşımıza çıkmakta. 



Filmde Riley adında bir kız kırsal bir kesimde ailesiyle birlikte mutlu bir yaşam sürmekte.Riley'in zihninde neşe,üzüntü,korku,öfke ve tiksinti olmak üzere beş temel duygu yaşamaktadır.






Ve zihnindeki bu duyguların yaptıkları yönlendirmeler onun hayatını oldukça etkilemektedir. Riley'in hayatında önemli anlarını temsil eden küçük yuvarlak şekilde sadece neşeli hatıraların geldiği çekirdek hatıraları bulunmaktadır. Arkadaşlık adası,dürüstlük, aile adası gibi.. Bu hatıralar kişilik adalarına gider ve Riley'in kişiliğini güçlendirir.



 Riley'in büyümesiyle aile farklı bir yere taşınır ve bununla beraber gelen sorunlar karşısında Riley'in ve zihninde bulunan duyguların tepkilerini işlemesiyle film heyecanlı bir şekilde sürer.




İYİ SEYİRLER.

4 yorum:

  1. İzlediğim en güzel animasyonlardan biridir. Umuyorum ki devamı çekilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devamının çekilmeyeceğini araştırdığım bazı blog sitelerinden okudum,ama bende çok isterim ikinci filmin gelmesini :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER