24 Mayıs 2018 Perşembe

GÜL REÇELİ





Beni güllerle karşılayan öğrencim Elif, dün bana küçük bir kavanozda gül reçeli getirdi. Sınıfa girdiğimizde ''Öğretmenim sana bir sürprizim var gözlerini kapat ama'' dedi ve ellerime henüz soğumamış gül reçeli kavanozunu verdi. 

Öğrencim dediğime bakmayın benden 10 yaş büyüktür. Abla kardeş gibi bir muhabbet vardır aramızda. Ama o beni ablası olarak görür o ayrı bir durum.😊

Bugün bir öğrencimin annesinden olumlu geri dönüşler aldım. Rehabilitasyona başlamanın yararını görür olmuşlar evde. Çok mutlu oldum. 

Sonra bir de Taner var. Düşüncelerini ve duygularını saygısını bozmadan dile  getiren 2.sınıf öğrencisidir o. Birlikte çıkarız sınıfıma ama o benden önce koşa koşa sınıfımın kapısını açar ve hep kolonun arkasına saklanır. Sonra ben onu bulurum, muhabbet eder güler derse başlarız. Çıkartma işlemini benimle öğrendi. Bugün ilk kez bağımsız bir şekilde yazdığım işlemleri yaptı. Kocaman bir aferin dedim. O da ''Öğretmeniim siz öğrettiniz ki bana çıkartma işlemini'' dedi. Bu hissettiklerim öğrettiklerimin meyvesi oluyor sanırım..


4 yorum:

  1. çok mutlu olduum duygulandııım ne güzel şeyler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanın yüzünde tebessüme vesile oluyor böyle güzellikler gerçekten.. :)

      Sil
  2. Öğretmenliğin en güzel yanı olsa gerek :))

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER