O da ne?? Güney Afrika mı!
Evet, Güney Afrika'dan da bir kartpostalım ve pulum var.
Peki nasıl?
Çoğunlukla kartpostallaşmayı ve mektuplaşmayı yurt dışı ülkelerle yaptım şu zamana kadar. Hatta buna her zaman da diyebilirim. İlk zamanlarda dikkatimi çeken şey ise bunu yapan kişilerin en fazla Asya Ülkeleri'nden olmasıydı. Hiçbir kısıtlama olmadan. Kadın erkek,yaşlısı genci... Haliyle bir süre belli bir kısır döngü içerisindeymişcesine, Çin,Güney Kore,Endonezya gibi ülkelerle kartpostallaşıp durdum.
Zaman geçtikçe farklı ülkeleri,yeni kültürleri merak etme arayışı içerisine girdim ve bir gün bir Afrikalı kızın da benim gibi kartpostallaştığını gördüm. Şansımı denedim ve ona birbirimize kartpostal gönderme fikrini sordum. O da kabul etti ve sonuç olarak kartpostallarımız birbirine ulaşmıştı. Yalnız çok iyi hatırlıyorum gelmesi en uzuun süren kartpostallardan biriydi. En üzücü yanıysa kartpostalın elime ulaştığında ortadan ikiye katlanmış olduğunu görmek. Yani deforme olma ihtimalleri de yüksek.
İçerisinde yazmış olduğu yazılar gerçekten çok şaşırtıcı. Yazdığı el yazını anlamak pek mümkün olamasa da -.- Ülkelerinin 11 farklı konuşma diline sahip olduğundan bahsetmiş.
Nasıl özensiz yapılabilir ki bir ulaştırma.Yazık valla kiyamiyo insan.
YanıtlaSilEvet ya :'( Keşke bir kağıt parçası nasıl olsa düşüncesinden vazgeçilip daha özenli taşınabilse..
SilUnutulmaz bir anı olmuş sizin için kaybolmadan elinize ulaşmasına da şükür demeli....
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum :) Evet buna da şükür çünkü kaybolan ya da elime ulaşmayan çok mektubum ve kartpostallarım da oldu..
Silonbir konuşma dili amaniin anlaşmak ne zor o zaman :) şimdi artık marstan bir arkadaş buul kartpostal içiin :)
YanıtlaSilDimi yaa :D Daha biir sürü ilginç şeyden bahsetmiş de sadece bunu diyebildim -.- Mars mıı!! En sevdiğim gezegen :)
Sil