16 Haziran 2017 Cuma

2 KARTPOSTAL 1 MEKTUP



Endonezya'nın başkenti Jakarta'dan bir mektup var. Mektubu gönderen Anita. Aslında birbirimize sadece kartpostal gönderecektik. Ama bir sürprizle kartpostallarıyla birlikte mektup da göndermiş bana. Mektup kağıtlarını çok çok beğendim.

Mektubunda biraz kendinden bahsetmiş ve göndermiş olduğu kartpostalların üzerindeki resimlerin açıklamalarını yapmış. Sizinle paylaştığım resimde görmüş olduğunuz üzerinde maske bulunan kartpostal yani Balinese Barong, Balinese kültürünün çok ünlü bir maskesi oluyormuş ve danslarda kullanılıyormuş. Barong dansı bir hikayeyi çağrıştıran bir dansmış. Çok merak ettim şimdi nasıl olduğunu. Bali'ye gidersem muhakkak bu dansı izlemem gerektiğini önermiş sevgili arkadaşım :) 

İkinci göndermiş olduğu kartpostaldaki kuşun isminin türkçe bilmiyorum. Mektubunda isminin Garuda kuşu olduğunu ve Endonezya'nın mükemmeliğini,güçlülüğünü temsil ettiğini söylemiş. Endonezya'nın adalarından da bahsetmiş. Ve son olarak Endonezya'nın geleneksel deseni olan batik, 2009 yılında Unesco tarafından insanlığın, sözlü ve maddi olmayan mirası olarak belirlenmiş.




8 yorum:

  1. Yeni hedoyelerin hayrli olsun ne kadar güzelmis bu batik :)

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar güzel... Eski günlere gittim. Gönderen tanıdığın bir arkadaşın mı yoksa bizde eskiden olduğu gibi "pen-friend" dediğimiz haberleşme sistemiyle mi tanıştınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba!
      Gönderen penfriend'im,mektup arkadaşım. İnstagramım varken bana mesaj atmıştı ve bu şekilde tanışmıştık. :)

      Sil
    2. Ne güzel ❤ Penfriendlerim ve aldığım mektuplar kartlar geçti gözümün önünden!
      Pullarını da biriktiriyordum :)
      Güzel haberleriniz bol olsun ❤

      Sil
    3. Öyle mii,sizinde mektuplarınız,kartpostallarınız ve pullarınız var. Ne kadar güzel!
      Teşekkür ederim,güzel bir gününüz olsun! :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER