27 Haziran 2017 Salı

İNATÇI CIRCIR BÖCEĞİ



Bugün itibariyle İstanbul'dayım artık. Bayram dolayısıyla birkaç günümüz Bursa'da geçmişti. Bursa'dayken İstanbul'da havalar nasıldı bilmem ama Bursa felaket sıcak ve nemliydi. Bazı akşamları balkonda oturarak,sohbet ederek geçirdiğimiz oldu. Eymen'den fırsat buldukça :)

Dün odada oturup sohbet ettiğimiz esnada birden çocukların bağrışları yükseldi,bir hareketlenme oldu. Meğerse içeriye bir Cırcır Böceği girmiş. Bir de baktık ki odanın içerisinde eşyalara çarpa çarpa uçmaya çalışıyor. Anneannem çocukluğunda yakalarmış ateş böceklerini. Etrafındaki meraklı çocuklara gösterirmiş. Dünde bu durumda hemen yakalayıverdi ateş böceğini. Çocukların içlerinde en cesuru torunların en küçüğü Eymen'di. Böceğe yakından baktı durdu. Sonra anneannem camdan dışarı saldı cırcır böceğini. Bizim çocuk biraz üzüldü. Ben üzgün görünce onu dikkatini başka bir yöne çektim,unuttu.

 Kısa bir süre geçtikten sonra yine bir gürültü geldi çocuklardan. Cırcır böceği de Eymen'i özlemiş olacak ki yine geri geldi camdan içeriye girerek. Anneannem yine yakaladı böceği ve dışarıya saldı. Bu sefer de ağlamaya başladı bizim yavrucak :') Çok hayvan sever yetişiyor :D Teyzem,boyundan büyük köpekleri sevmek istediğini söyledi. O yaştaki bir çocuk için böyle bir duyguyu kazandırmak güzel bir şey ama temkinli de olmak lazım. Benim Bursa maceram biraz fazlaca Eymen üzerine yoğunlaşmıştı. Çokta güzeldi. Şimdiden özledimm.


6 yorum:

  1. Ah bu cırcır böcekleri :)
    (Bursa'ya gitmeyi çok istediğimi de buraya bırakayım. :D)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle mii Nerminn!! ^-^
      Bir gün yolun düşer inşallah Bursa'ya,yeşil şehire :)

      Sil
  2. Ben hiç cırcır böceğini yakından görmedim.Görmek istedim şimdiii
    Yine o güzel yerlere gitmen ve benim de bir gün gidebilmem dileğiyle ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heyecanlı ve ürpertici bir duyguydu bana göre bir cırcır böceğini yakından görmek ^-^
      İnşallah bir gün sen de gelirsin gezersin Bursa'ya :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER