26 Şubat 2017 Pazar

ERGUVAN,SAKURAYA RAKİP ÇIKTI




Herkese bol güneşli pazarlar!!😏💫

Gazete küpüründe görüp dikkatimi çeken bir şeyi sizinle de paylaşmak istedim. Ve açıkçası beni meraklandırdı bi o kadar da sevindirdi😇.

Haberin ismi şuydu:'' Erguvan,sakuraya rakip çıktı.'' 

Erguvan'ın İstanbul'un en güzel simgelerinden biri olduğunu biliriz. Baharın müjdecisi. Görüntüsüyle,kokusuyla ve rengiyle eşsiz bir büyüye sahip. Erguvanlar birkaç haftalığına açıp sonra da gözden kaybolurlar😞. Bu kadar beğenilmesinin ve sevilmesinin nedeni birazcıkta nazlı oluverişi sanırım,sadece birkaç haftacık kalıyor😃😂.




Sakura. Japonya'yı simgeleyen en önemli şeylerden sadece biridir. Diğer bir değişle de kiraz çiçeği denilmekte. Benim bizzat görme şansım oldu. Biri Balta Limanı'nda bulunan Japon Bahçesi'nde, diğeriyse Botanik Bahçe'deydi. Aslında bildiğimiz kiraz çiçekleri gibi değiller çünkü sakuralar açıyor ve meyve vermiyorlar. Pespembe renkleriyle sizi içine çekiyor,izledikçe izleyesiniz geliyor. Sakuraların kokuları da yoktur. Evet bu beni hayalkırıklığına uğratmıştı.

Gazetedeki haberde ise Erguvanlar'ın Japonya'da dikilip oradaki ziyaretçilere sunulacağından bahsediyordu.Bana kalırsa Erguvanlar açtığında kokularıyla onları büyüleyecek ve her yere dikmek isteyecekler😁. Japon Bahçesi'nde geçen yıl çekmiş olduğum resimlerle yazımı bitireyim öyleyse.💜

Sevgiyle kalın.




4 yorum:

  1. Dizilerde kiraz çiçeği taç yaprakları yağmur gibi yağıyor ya bayılıyorum :D Erguvanın da kokusu bir harika :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya evett,bi de böyle ışıl ışıl parlaması çok hoş bir görüntü oluyor:)

      Sil
  2. ya ben capon bahçesine gittim ama sakura hatırlamadım bi daha gitmeli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gitmelisinn kesinlikle,oradaki pembe ağaçların hepsii sakura oluyor

      Sil

 

BİRPEMBESEVER