19 Mart 2020 Perşembe

BLACK MIRROR | NOSEDIVE







Black Mirror'un yine en çok ses getiren ve insanları gerçeklerle yüzleştirmeye mecbur bıraktıran bölümlerinden biri de Nosedive yani Dibe çöküş.

Lacie Pound'un yaşadığı zaman diliminde sosyal medyanın insanları nasıl yönettiğini ve ele geçirip hayatlarını istediği gibi kontrol ettiğine dikkat çekiliyor.
Lacie, tıpkı diğer insanlar gibi herkesin kullandığı sosyal bir platform olan fotoğraf paylaşma ve puanlama üzerine kurulan uygulamayı kullanmaktadır. Ayrıca bu uygulama ile paralel olarak geliştirilen özel bir lens de gözlere takılır ve böylelikle çevredeki insanların adlarını, kaç puana sahip olduğunu görebilmektedirler.

Bu uygulama sayesinde insanlar paylaşım yaptıkça popülerleşip, belli bir statüye gelmeye hak kazanıyorlar. Yüksek statüye ulaşan insanlara ise yine yüksek teknoloji ile donatılmış bir eve sahip olmakla birlikte popüler arkadaş çevresi vaadi sunulmaktadır.

Ancak tüm bunları elde etmek sanıldığının aksine zor bir süreci kapsıyor. Etrafına her zaman güler yüzlü, sevecen ve pozitif enerjili, anlayışlı görünmek zorunda olup diğer insanlar tarafından beğenilip daha çok yıldız kazanabilmek. Bu da artık insanların birbirine karşı samimiyetten uzaklaştırıp yapaylığa ve gösterişe itmekte.

Lacie, popüler statüde olan bir arkadaşının düğününe davet edilir. Amacı ise bu düğünde iyi bir ima çizip puanını 4.8'e yükseltip hayalindeki eve sahip olmaktır. Fakat işler, Lacie'nin beklediği gibi gitmeyecektir.

Dizinin bu bölümü aslında günümüze oldukça dikkat çekici atıflarda bulunmakta. 


10 yorum:

  1. black mirror bana fazla çarpıcı gelmişti ve ilk iki sezonda bırakmıştım bu ağır vurgun yüzünden. ama bu bölümünü izleyeceğim bu akşam çünkü yeterince boş zamanım var ve merak da ettim açıkçası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kedikedikedi,
      Bazı bölümlerini izledim ben de. Bu bölümü de fazlasıyla sosyal medyaya vurgu yapan bir bölümdü.

      Sil
  2. bunu da izlemedim, arkangel gibi, eksiklerimi tamamlayım, tişkirs :)

    YanıtlaSil
  3. Çok duydum hic izledim.bir bakayım.

    YanıtlaSil
  4. Duymadığım bir dizi daha. Bunu aldım listeme Tuğçe:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyda'nın Kitaplığı,
      Bir saatlik her bölümü. Bölümleri araştırıp izliyorum. Bunu da öneririm sana. :)

      Sil
  5. En beğendiğim en aklımda kalan bölümdü.

    YanıtlaSil
  6. Benim de çok sevdiğim bölümlerden biri. Şuanki Corona olayı benim aklıma direkt bu diziyi getirdi. Resmen şuan Black Mirror bölümündeyiz gibi geliyor bana :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER