24 Mart 2020 Salı

Mirai






Mirai, Japonya 2019.

Kun adında 4 yaşında bir çocuk vardır. Üç kişilik aileye yeni bir üye eklenir. Kun'un Mirai adında kız kardeşi dünyaya gelir. Kun artık ağabeyi olmuştur. Anne ve baba bütün ilgiyi bebek Mirai'ye gösterince Kun, yaşının altında davranışlar sergilemeye başlayarak dikkat çekmeye çalışır. Fakat anne babasının olan olan eski ilgisinde azalma gören Kun istediğini bu yolla elde edemeyeceğini anlar.

Böyle olunca da Kun, bebek Mirai'ye karşı büyük bir öfke besleyerek ona kötü davranmaya başlar. Evin bebek üyesini kabul etmemekte ısrarcı olan Kun bir sabah bahçede oynarken ilginç bir yer keşfeder ve kendini apayrı bir zamanda bulur. Gitmiş olduğu bu zaman diliminde Mirai orta okul çağına gelmiştir ve ağabeyi Kun'a birtakım öğütler vererek bebek Mirai'yi sevmesini ve ona iyi davranmasını söyler. 

Ancak bu tavsiyeler de yeterli olmaz ve Kun, yine başka bir gün bahçede keşfetmiş olduğu gizemli alanda başka bir zaman diliminde yolculuğa çıkarak anne ve babasının çocukluk zamanlarından evliliklerine kadar olan süre doğru yolculuk etmeye başlar.






13 yorum:

  1. Çok değişik bir konusu varmış.Bakmaya çalışacağım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buzlar Kraliçesi,
      Konusu, çizimleri harikaydı. İyi seyirler şimdiden!

      Sil
  2. ilginç bir konu,fırsat bulursam izlemek isterim....

    YanıtlaSil
  3. İlkay Özgür,
    Çok tatlı bir filmdi, kesinlikle tavsiye ediyorum. :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER