3 Ocak 2019 Perşembe

BİR TÜRLÜ İYİLEŞEMEMEK





Yaklaşık 3 hafta öncesinde grip olmuştum. 
Hatta doktora gitmiştim ve bir iş gününü rapor sayesinde evde dinlenerek geçirebilme fırsatım olmuştu.Yılbaşı tatili ile birlikte toplam üst üste 3 gün tatilim olacaktı. Çok güzel dinleneceğimi düşünürken ben tatilimin son gününde geceyi yüksek ateş ve peşi sıra gelen halüsinasyonlarla geçirdim.

Çarşamba günü önce iş yerime gittim ve izin istedim. Doktora gittik. Muayene sırasında doktor, domuz gribine benzer bir gribin olduğunu ve birçok hastanın buna yakalandığını ayrıca belirtileri gösterdiğimi de söyledi. Tabii benim moralim iyice bozuldu. 

Sonra kan değerlerime bakıldı bazı değerlerim çok yüksek çıktı. Çok şükür ki domuz gribine benzer hastalık çıkmadı. Enfeksiyon kapmışım. Çarşamba perşembe gününe rapor yazıp evde istirahat etmemi söyledi. Ancak bu iki gün bana yetmedi bile. Bugün şiddetli karın ağrılarım başladı. Yarın öğle aramda tekrar doktora gideceğim.

Kurumdaki yoğun iş temposuna ayak uyduramadım. Gelmeyen çocuklara eski sistemde yaptıkları gibi ders yazmaya(ders alıyormuş gibi göstermeye) tekrar başladılar. Bu iş de canımı sıkmaya başladı. Buna rağmen günde bir boş ders görmeyi iple çeker oldum. Artık fiziksel olarak da kaldıramıyorum. Elbette her özel sektör aynı değildir ama bir eğitim kurumu işletiyorsan sen orayı ticarethane olarak görmeyeceksin ve kimsenin hakkına girmeyeceksin. 

22 yorum:

  1. Öncelikle çok geçmiş olsun neyse ki, ciddi bir sıkıntı oluşturmamış. Fakat günümüzde zihinsel ve fiziksel yorgunluk bazen çok fazla oluyor ve dediğiniz gibi konu iş olunca direnmeye çalışılsa da, okullar bile ticarethane mantığına bürünerek sanki elinizde olan bir konu gibi sorun edebiliyor. Şifalar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. Daha iyiyim çok şükür. Ne yazık ki ticarethane mantığı ile yürüyor birçok özel eğitim kurumu. Olan çocuklara oluyor ama. Kalitesiz eğitim veren bir sürü öğretmen türüyor..

      Sil
  2. Cumayı da rapor alsan iyi olur aslinda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu ben de düşündüm ama kurumdaki bazı hocaları görsen iki gün rapor alıp hasta halimle dinlenmem çok zorlarına gitmiş.

      Sil
  3. Çevremde neredeyse herkes enfeksiyon kapmış ve iyileşme süreleri oldukça uzuyor. En kısa zamanda acilinden şifa diliyorum sevgili Tuğçe ve son cümlene yürekten katılıyorum. Ama işte..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Şef. Evet baya yaygınmış. Bir de bir grip türü çıkmış. Domuz gribine çok benziyormuş. Salgın çok..

      Sil
  4. of ya kıyamam ya geçmiş olsun okulu da bilemedim yaniii keyifli olmalı öğretmenlik işkence diyil tabii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Deep. Bazenleri bazı sebeplerden ötürü doluyor insan ve taşıyor sonra da..

      Sil
  5. Sevgili kızım. Üzüldüm, bayağı ağır geçiriyorsun gribi demek ki :( Acil şifalar dilerim canım.Vitaminleri ihmal etme yavrum. Sevgilerimle Tuğçe'm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece Abla teşekkür ederim güzel dileklerin için. Çok şükür daha iyiyim şu an. 💕

      Sil
  6. Çok geçmiş olsun Tuğçecim... Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Özel sektör böyle maalesef. Aynı dertlerden ben de muzdaribim. Hasta olunca bir türlü iyileşemiyoruz, çünkü iyileşmeye zamanımız yok. Acil ifalar diliyorum sana canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah evet sevgili Sakura, hasta olsan ufacık bir izin alsan bazı kendini bilmezlerin tavırları tripleri ile uğraşıyorsun bu sefer de. Allah ıslah etsin böylelerini. Kendine çok dikkat et!🌸

      Sil
  7. Cok geçmis olsun canim hiçbirşey sağlığından önemli değil bunu unutma kendine dikkat et😘🤗💜

    YanıtlaSil
  8. Canım geçmiş olsun. Aktarda koğuk macunu satılıyor. İçeriğine bak. Şayet alerjen bir durumun yoksa bunu her gün 3 kez tahta kaşıkla ye. Gribine ve öksürüğüne çok iyi geliyor. Bir de atom çayı iç çok çok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekran görüntüsü alacağım yorumunu ve aktara gittiğimde bakacağım dediklerine. Teşekkür ederim.🌸

      Sil

 

BİRPEMBESEVER