7 Ocak 2019 Pazartesi

26 YEARS




26 YEARS FİLM


26 Yıl, 2012 yılı yapımı Güney Kore filmi.
1980'li yılların başında Güney Kore'nin Gwangju isimli şehrinde askeri darbe yaşanır. Askerler masum sivillerin canına göz kırpmadan kıyar. O zamanın devlet yönetiminde olan başkanın emridir bu. Halk ayaklanır. Askerler de ayaklanmayı durdurmak adına sivilleri döver, evleri yakar yıkar, insanları öldürürler.

Aradan tam 26 yıl geçer. 26 yıl önce darbe emrini veren başkan da hala hayattadır. Başkanın ismi bir takım davalarda geçmektedir. Mahkemelerde davaları görülür  böylelikle haberlere de sıklıkla çıkar. 

26 yıl önce, ailesini bu askeri darbede kaybeden bir takım gencin yolları kesişir. İçlerinden biri polis olmuştur. Diğeri çeteler için çalışır. Bir diğeri ise ulusal takımda nişancısıdır. Üç gencin de acısı hala ilk günkü kadar tazedir. Bir intikam planı yaparlar ve bunu uygulamaya koyarlar. Ancak başkanın korumalarının sayısı epey fazladır. Ayrıca oturduğu ev de çok yüksek korunaklıdır. Ona ulaşmak biraz zor olacaktır. 

Filmin görüntüleri soğuk ve karanlık. Dram ,hüzün, aksiyon ağırlıklı. Filmin tek kötü yanı senaristin, filmin sonunu nereye bağlayacağına karar verememiş olması. Yani izleyiciye bırakmış son kısmın yorumunu. Sonu daha iyi bitebilirdi.





3 yorum:

  1. hım bilemedim izlemesem de olur gibi sankii :)

    YanıtlaSil
  2. Sol taraftaki abi 49 days de oynuyordu o zamandan beri ona gıcığım vardır , onu görünce keyfimde kaçsa konusunu ben tuttum gerçi sen sonun sevmemişsin ama :D koreli senaristlerin son yazamama sorunu var bence , sonunu çoğu şeyin saçma oluyor genelde

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER