19 Ocak 2019 Cumartesi

ÇÖPÜNÜ ÇÖPE AT!




Son zamanlarda çok sık karşıma çıkar oldu. Yerlere çöp atan insanlar. Hiç utanmadan sıkılmadan toplum içerisinde bunu rahatlıkla hatta gönül rahatlığı ile yapanlar. 
Daha bilinçli bir toplum olmak ümidiyle yaşarken sanki hayal kırıklığına uğratıyor böylesi üzücü durumlar, görüntüler. 

Geçenlerde durakta bekletken üç liseli kız neşe içerisinde, gençliğin verdiği o canlılıkla kahkahalarla durakta otobüs beklemeye başladılar. İçlerinden birisi yere istemsizce demiyorum bilinçli ve farkında olarak çöpünü attı. Dönüp bir attığı çöpe bir de o kıza baktım. Sonra tekrar çöpe baktım. Ben küçük bir hatırlatma yaparak çöpü almasını isteyecektim.

Ancak duruma kızın yanındaki arkadaşından ve diğerinden büyük bir tepki geldi. Bu tepki istemsizce duraktaki herkesin bakışlarını çöpü yere atan kızın üzerine çekti. Kız da mecbur kaldı ve çöpünü 15 adımlık mesefade bulunan çöp konteynırına attı. 
Böyle durumlarla karşılaştığımızda farkındalık hissini insanlarda uyandırmak adına güzel bir yaklaşımla uyaralım insanları. Çünkü çevremize atılan her bir çöp tüm canlılığı etkiliyor.

Çöpünü çöpe at geleceğe atma.

8 yorum:

  1. Kesinlikle. Az önce dershaneden eve gelene kadar o kadar çok abur cubur çöpleriyle karşılaştım ki yerde, rahatsız olup ben çöpe attım.
    Ama insanlarımız bilinçlenmedikçe, ne kadar toplarsak toplayalım bitecek gibi değil...

    YanıtlaSil
  2. 5.kattan çöp kutusuna çöp atmaya çalışıp birde ortalığı batıran teyzeler amcalar var ne yazık ki... Derler ya büyüklerimizden örnek almak gerek büyükler böyle olursa gelecek nesiller nasıl olur... Rabbim bilinçlenmemizi nasip eylesin... Selam ve Dua ile ...

    YanıtlaSil
  3. Bu bir kültür meselesi..
    Poset uygulaması geldi onca eleştiri yaptılar.. Ne olur geleceğimiz için dogayi koruyan yasalara destek olsak...

    YanıtlaSil
  4. bende böyle bile bile yere çöp atanlara ayar oluyorum 😀 ama tebrik ediyorum o gençleri uyarmışlar ama biraz yumuşak bir şekilde uyursalar dı daha iyi olurdu 😊 sevgiler canım benim 😊❤

    YanıtlaSil
  5. cok guzel bir konuya deginmissiniz, kesinlikle katiliyorum.. ozellikle sigara izmaritlerini onlememiz gerek

    YanıtlaSil
  6. ilkokulda ( çevre ve trafikti ) diye sanırım dersimiz var o zaman çevreyi temiz tutmayı öğrenirdik , lise çağındaki öğrencilerin bu hareketi ahh hoş değil.

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER