14 Mart 2020 Cumartesi

Boku Dake Ga İnai Machi





Boku Dake Ga İnai Machi, Japonya 2016.

Boku Dake Ga İnai Machi, Japon yapımı anime dizi. Satoru yalnız başına yaşayan içine kapanık, sessiz bir hayat süren genç bir çocuktur. Bir pizzacıda kuryelik yaparak geçimini sağlar. 

Animede geçen olaylar Satoru'nun etrafında şekillenip sürmektedir. Satoru'nun bir yeteneği vardır. Bu yeteneği onu diğer insanlardan farklı kılarken yaşadığı hayatı bir bakıma da zorlu ve riskli kılmaktadır.

Satoru etrafında gerçekleşecek kötü olayları geriden gelerek görür ve zamanda ileri giderek bu durumu engellemeye çalışır. Satoru zamandaki gidip gelmelerine uyanış ismini verir.

Bir gün bir kamyon sürücüsü küçük bir çocuğu tam ezecekken Satoru yine uyanış yaşar ve küçük çocuğu kazadan kurtarır. Fakat bu kurtarmanın sonucunda gözlerini hastanede açar. Akşam taburcu olup eve gide Satoru, annesini kanlar içinde yerde bulur. Annesinin cinayete kurban gittiğini düşünen Satoru geçmişte henüz ilkokuldayken işlenen birtakım seri katil cinayetleri ile bağlantısı olduğunu düşünür.

İşte tam da bu süreçten sonra Satoru, ilk çocukluk zamanına geri dönmüş halde bulur kendini. İlk başlarda bu duruma anlam veremeyen ve yaşadığı ana geri dönmenin yollarını arayan Satoru zaman geçtikçe annesinin cinayetini engelleyebileceğini düşünerek geçmişte adı geçen seri katilin izini sürmeye karar verir.

Gizem, psikolojik türde olan anime dizi oldukça sürükleyici ve dikkat çeken, şaşırtıcı bir sonu ile izleyenleri kendine bağlıyor.

5 yorum:

 

BİRPEMBESEVER