4 Eylül 2017 Pazartesi

BİTİRDİN BENİ YİRMİLİK DİŞ




20'li yaşlarda merhaba diyor yirmilik dişler sanırım. Benim yirmilik dişlerim sessiz sakin az ağrıyla yavaş yavaş çıkmaya başlamışlardı. Ta ki dün bir tanesi baya inatçı çıktı. Böyle bir ağrı insanın günlük hayatını etkiler mi? Valla etkilermiş. Yiyip içmene, gülmene bile engel oluyormuş. Tam da bayram tatiline denk gelen yirmilik diş ağrısı iyice çekilmez oldu benim için. Diş çıkartmak ne kadar zormuş ya. Bebekler de böyle ağrı çekiyorlarmış demek ki. Onların işi daha zor. Acılarını dile bile getiremiyorlar.😔 Dün dişçimi aradım ve tahmin ettiğim gibi telefonum açılmadı. Kapalıydı. Bugün civardaki diğer dişçilere bakacağım. Bu dişten bir an evvel kurtulmak istiyorum. 

23 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun ,diş ağrısı zor gerçekten :(
    Benimkiler çok ağrılı değildi ama biri yanlış yerden büyümeye çalışınca çene cerrahisi ne gitmek zorunda kaldım.Neyse ki kadın beni perişan etmeden çekti rahat bir şekilde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim..
      Çok zor bi ağrı ya...İnşallah ben de kurtulurum bir an önce..

      Sil
  2. Canim cok gecmis olsun. Ben de cok cektim 20liklerden. Cene yapim dar oldugu icin benimkiler cikmiyormus da, bir tanesi yarim cikmisti. Geri kalan gomululeri ameliyatla aldilar. Cok kotu bi his. Insallah kolaylikla atlatirsin sen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nerminciğim.. Valla iki gündür ağrı tüm yüzüme yayılmış durumda. Daha önce hiç böyle bir şey yaşamamıştım. Bugün bir doktora göründüm antibiyotik tedavisine başlattı. Yine biraz kullanıp kendi dişçime gideceğim sanırım.

      Sil
  3. Selam olsun sana 20 lik dis acisini yasayan kardesim!Hosgeldin!Gel bir cay kahve icelim dertleselim😂Hala cektirilmeyi bekliyo canim disim.Vazgecemiyorum ondan.😃Saka maka gercekten agrisi beyni zonklatan cinstendir.Gecmis olsun🙋

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Büşra. Selam olmasın o dişlere yaa. :') Tüm sosyal hayatımı etkiler mi bir diş. Etkiledi yani. Bence ihmal etme çektirilecekse kurtul gitsin. Ben kurtulmayı kafaya koydum. :)

      Sil
  4. Diş bakımı,ağrısı,derdi çok zor gerçekten ya :( umarım bir an önce tedavi olabilirsin :))

    YanıtlaSil
  5. Geçmiş olsun. 29'dayım daha çekmedim o ağrıyı ama muhakkak çekersin diyorlar. :(

    YanıtlaSil
  6. Çok geçmiş olsun. Benimki defalarca şişti indi hiç ağırlaşmadı (şükürler olsun) bu yüzden de çektirmeye gerek duymadım. Umarım bir an önce iyileşirsin. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Nur.. Bende de hiç ağrı olmazdı ama ta ki düne kadar. Bir ağrı başladı geçmek bilmedi. Neyse ki tedaviye başladık. İnşallah geçer en kısa zamanda bakalım.

      Sil
  7. Gecmis olsun. Benimde 20 yasımda sessiz sakin cıktı, birtek uzerinde kabaran etler canımı sıkıyordu. Devamlı ısıyordum onları, sonra ne oldular bilmem. Yedim galiba 😂 simdi 26 yasındayım curumusler bile hic gözüm kesmiyor cektirmeyi. Biraz daha yasayabiliriz böyle 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya o kabaran etler benim de başıma geliyor. :') Çürümüşlerse ağrı çekmeyi beklemeden kurtul bence onlardann. Benim gözüm korktu bir tanesi ağrıyınca valla. :')

      Sil
  8. off hadi geçmiş olsun. diş ağrısı ama kötü yaaa.

    YanıtlaSil
  9. Geçmiş olsun canım. Dişçide çalışmış biri olarak söylüyorum iltihaplı durumu var mı diye kontrol et. Bazen fark etmediğin iltihap da 20 dişi gibi ağrı yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol abla. Aslında bugün bir doktora göründüm. Antibiyotik tedavisine başlattı. Pek etki etmedi gibi,bilmiyorum.-,- Yarın kendi dişçime de görünmeyi düşünüyorum. Çıkamayan dişin apse yapmış dedi doktor.

      Sil
  10. Gecmis olsun yirmilik diş ah o veled ömrümü yedi ameliyat yapılacaksa iyi düşün taşın derim blogumda ki 20lik dis yazıma göz atmalısın bence :))

    YanıtlaSil
  11. Geçmiş olsun, herkesin başına bir gün mutlaka gelecek bir durumdur. Ne demişler: "Elle gelen düğün bayram." elbette şaka niyetli, bilirim o hınzır acıyı; çenemi olduğu gibi sökesim gelmişti yerinden, kurtulmak için ağrıdan. :)

    YanıtlaSil
  12. gittin mi bugün dişçine. nolduuu. bi de, bogdanoviç :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gittim evett. Çekim dedi yirmilik dişim için. Ama ilaç tedavisine devam edecekmişim. Muhtemelen ağrın diner birkaç ay sonra da o dişini çekeriz gün yüzünü çıkmış olur dedi. :')
      Ama kaçış yook. Haftaya başka bir yirmiliğe elveda diyeceğim inşallah. :D

      Sil
    2. Bogdanoviç'i unuttum bakk. Adamı resmen son dakikalara sakladılar ya. Bir insanın her attığı mı üçlük olur da isabet eder. :')

      Sil
  13. Kocaman geçmiş olsun sanaa :(

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER