12 Eylül 2017 Salı

PEDOFİLİ




Konu çocuk olunca akan sular durur. En son Suriyeli 8 yaşındaki bir çocuk yine sapkın bir pedofilinin kurbanı oldu.  Yetişkinlerin,ebeveynlerin çocuklar konusunda daha bilinçli ve farkındalık sahibi olmaları gerektiğini düşünüyorum. Toplumda bizler gibi yaşam süren çocuklarımızın da bir birey olduğunu unutmamalıyız. Çocuklarımıza ''hayır'' demeyi tehlikeli bir durum sezecekleri vakit de çığlık atmaları bağırmaları gerektiğini öğretmeliyiz. 

Dünya o kadar masum bir yer değil. Bunları da öğretmeliyiz. Ne yazık ki bu böyle...Pedofili vakaları dünyanın her ülkesinde var. Pedofilinin anlamı, yetişkin ya da ergenlik dönemindeki bir kimsenin kendinden yaşça küçük olan çocuklara cinsel anlamda ilgi duyması. Kısaca sapkınlık dedirtecek türden bir şey. Bu insanlar demek istemiyorum bu sapkınlara. Ama içimizde adeta cirit ata ata geziniyorlar. Kimisi isteklerini bastırarak yansıtmadan yaşıyor kimi ise haberlere düşen çocuk ölüm vakalarında gördüğümüz gibi apaçık gözler önüne seriyor. Unutmayalım ki, çocuk istismarlarının büyük bir çoğunluğu 1. dereceden yakın akrabalara mensup kişilerden meydana gelmekte. Sonraki sıraları komşu, arkadaş çevresi diye sıralamak mümkün. Yani çocuğu bir şekilde tanıyan kişilerden meydana geliyor istismar. 


Toplu taşıma araçlarında hep dikkatimi bir şey çeker ve hep de sessiz kalırım bu duruma. Çünkü bir şey demeye hakkım olmadığını da biliyorum ama bilinçli ve farkında olmalıyız diyorum ya engel olamıyorum işte kendime. Toplu taşıma araçlarına çocuklarıyla binen ebeveynlere genellikle yer verilir. Toplum olarak başka insanların çocuklarını sanki süs köpeği ya da yavru kedilermiş gibi onları sevmeye dokunmaya eğilimimiz var. Bu inkar edilecek bir şey değil. Görüyorum. Koca koca adamlar kadınlar başlıyorlar anne kucağında oturan kız/erkek bebeği,çocuğu sevmeye. Mimikleriyle sözleriyle hiç tanımadıkları bir çocuğu sevgi seline tutuyorlar. Bu olayı yurt dışında yapmaya kalkışsanız emin olun hemen o çocuğun ebeveyni sizi polise şikayet eder. Hatta durum pedofiliye kadar gidebilir. Yanlış anlaşılmasın. Ben demiyorum ki her çocuk seven pedofili olacak. Lakin tanımadığın bir anne/babanın çocuğuna nasıl kaş göz yapıp ya da ona dokunup seversin? 
Çocuklar da bir birey. Onlar süs köpeği ya da yavru kedi değiller. Peki istismara nasıl dur diyebiliriz? Öncelikle anne baba çocuğuna onlarla her şeyi paylaşabileceklerine, aralarında herhangi bir sır olmaması gerektiği hakkında telkinlerde bulunacaklar. Çocuk kendi bedenine kimlerin dokunabileceğini kimlerin dokunamayacağını kısaca sınırlarını belirleyeceksiniz. Ona hayır demeyi, yabancı kişilerden şeker,oyuncak vb. şeyleri almaması gerektiğini belki defalarca söylememiz gerekecek. Bu tür pedofili sapkınlıklarına kesin bir çözüm bulunmalı. Artık daha fazla çocuk ölmesin.  

24 yorum:

  1. Çok doğru bir konuya değinmişsin gerçekten. Ailelerin daha çok bilinçlenmesi gerekli... Özellikle böyle bir zamanda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle önce aileler bilinçlenmeli ki çocukları da koruyabilsinler.

      Sil
  2. Herkesin bilinçlenmesi lazım. İnsanlık nereye gidiyor böyle..

    YanıtlaSil
  3. Dediklerinin yanında pedofili cezası ağır olmalı ki caydırıcı olsun. Ellerini kollarını sallayarak gezemesinler :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağır bir caza almalarını ben de çok istiyorum. Müebbet olmamalı. Daha caydırıcı bir şeyler olmalı artık..

      Sil
  4. İnsanligin en utanç verici hali. Bahsetmek bile huzursuzluk veriyor. Allah bütün masumlari korusun. Sapiklari yok etsin

    YanıtlaSil
  5. Ben kaç gündür sinir harbindeyim. Kafayı çizeceğim. Oğluma sürekli tembih durumlarındayım. Çocuk bıktı dinlemekten ben bıkmadım anlatmaktan. Faydalı bir yazı olmuş. Anlayana...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bıkmadan de abla,sen önlemini önceden al da.. Allah korusun böyle zihniyettekilerden tüm sevdiklerimizi.

      Sil
  6. Buna benzer bir yazı yazmıştım Irmak Kupal öldürüldüğünde aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.
    https://beydaninkitapligi.blogspot.com.tr/2016/10/cocuk-bedenime-dokunma.html#more

    YanıtlaSil
  7. Allah kötülerle karşılaştırmasın... Başka ne diyeceğimi bilemiyorum. Bu konuya dikkat çektiğiniz için de ayrıca tebrik ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah.. Diyecek söz bulamıyor insan. Bu tür sapkınlıklara karşı.

      Sil
  8. İDAMMM... nokta. Meyilli olan herkes gebersin gitsin. Baslarim böylelerinin insan haklarına. Beni bildiğim insanın ! hakkı olur. Böyle mahlukların değil. Birde vergilerimizle pasalar gibi yaşıyorlar. Devlette sezon finalinde beklesin dursun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müebbet ödül bence de bunlara aslında ölüm de ödül gibi geliyor bana. Tek seferde kurtulmak? Daha farklı şeyler uygulansın. Küçücük çocuk nasıl işkence çekip öldüyse aynısı o sapkına da yapılabilir.

      Sil
  9. Çocuklarla ilgili konu olunca akan,sular duruyor benim için.
    Bir anne olarak çok üzülüyorum.
    Bilinçlendirici bir yazı olmuş.
    Tebrik ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah önüne geçilir bu tür olayların bir an önce..

      Sil
  10. bu suçu işleyenlere eğitim vermekle meşgulum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah kolaylık versin. Nasıl bir duygu bilemiyorum siz eğitim veriyorum diyince. Ben öfkelenirdim herhalde karşı karşıya gelsem.

      Sil
  11. Anlamak mümkün değil zaten. Kızıyoruz, sinirleniyoruz, üzülüyoruz ama sonuç işte...

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER