8 Ekim 2021 Cuma

Lili Karnaval Kızı

 


Lili Karnaval Kızı, ABD 1953.

Lili, babasının da vefatıyla yetim kalmış genç bir kızdır. Henüz 16’sında olan genç kız hayatının geri kalanını sürdürmek için babasının tanıdığı olan Paris’teki fırıncıya hem çalışmak hem de kalacak bir yer bulmak için yola koyulur.

Elindeki adrese ulaşan Lili, fırıncının da kısa bir süre önce öldüğünü ve dükkanın kapalı olduğunu öğrenir. Hayatta tek başına kalmış olan Lili, saflığı ve masumluğuyla diğer insanları da kendisi gibi bilir. Halbuki etrafta iyi insanlar dışında bir o kadar da  kötü niyetli insanlar vardır. Lili girmiş olduğu bir dükkanda Fransız karnavalında sihirbazlık yapan bir adamla tanışır. Nereye gideceğini bilmeyen Lili, adamın peşine takılır ve kendisini karnavalın içinde bulur.

Sonrasında tanıştığı sihirbaz adam Lili için karnavalda uygun bir iş bulur. Karnavalın neşesine, coşkusuna ve büyüsüne kapılan Lili, almış olduğu işden kovulunca kendisini iyice çaresiz hisseder. Tam o esnada Lili, bir kuklanın kendisine seslendiğini işitir. İşte o günden sonra Lili, her yaştan insanın ziyaretine sunulacak olan vazgeçilmez kukla gösterisi akşamlarının bir parçası haline gelecektir.

Müzikal-romantik türdeki filmde Mel Ferrer, Leslie Caron gibi unutulmaz isimleri başrolde izliyoruz. Ayrıca filmde Lili ile birlikte hüznü, neşeyi, masumluğu, saflığı ve aşkı tadıyoruz.

5 yorum:

  1. izledim çok hoş film evet :) bir de şarkısı vaar, lili lili, o şarkı da akılda kalıcı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Harikaydı değil mi? *-*
      Lili şarkısı da çok güzeldi.

      Sil
  2. İlkay,
    Kesinlikle!
    Film o kadar güzeldi ki. Sezai Karakoç filmden etkilenmiş olacak ki ''Liliyar'' şiirinde filmdeki kadın karakter Lili'yi tasvir ediyor.:)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER